2012-04-07 22:40:59
Φωτογραφία για Δημήτρης Χριστούλας: Ο άνθρωπος που έκανε την Ελλάδα να δακρύσει
77 ετών. Συνταξιούχος φαρμακοποιός. Μαχητικός, ειλικρινής, Άνθρωπος. Το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, γράφτηκε η τελευταία πράξη της "δολοφονίας" του Δημήτρη Χριστούλα. Φίλοι, συγγενείς αλλά και πλήθος πολιτών, που τους άγγιξε η πράξη του, βρέθηκαν δίπλα του, για να του πουν το ύστατο χαίρε. Ποιος ήταν, όμως, ο Άνθρωπος Δημήτρης Χριστούλας; Η πολιτική κηδεία έγινε στις 3.00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.

Στον επικήδειο που διάβασε η κόρη του επισήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα του Μ. Θεοδωράκη.

Ο 77χρονος ήταν άνθρωπος που μετείχε στα κοινά, έντονα πολιτικοποιημένος στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, αλλά και οργισμένος με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ο αυτόχειρας δεν φαίνεται να είχε χρέη, ώστε εξαιτίας τους να οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, είχε υποστεί όμως, όπως όλοι οι συνταξιούχοι, σημαντικές περικοπές στη σύνταξή του.


Ο συνταξιούχος φαρμακοποιός, με καταγωγή από την Καρδίτσα, έμενε μόνος του σε μια πολυκατοικία επί της οδού Λασκαρίδη στους Αμπελοκήπους.

Στη γειτονιά διατηρούσε φαρμακείο έως το 1994, οπότε το πούλησε και συνταξιοδοτήθηκε. Οι γείτονές του τον περιγράφουν ως εξαιρετικό άνθρωπο, κοινωνικό, ευγενή, καλλιεργημένο, με πολιτική σκέψη και δράση στα κοινά.

Ο 77χρονος αυτόχειρας επέλεξε να θέσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος, μια ανάσα από το Κοινοβούλιο, ενώπιον των συμπολιτών του.

Το πολιτικό μήνυμα της πράξης του επιβεβαιώνεται από το μήνυμα που άφησε:
planet-greece
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Ryanair συνιστά… δίαιτα!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Ryanair συνιστά… δίαιτα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ