2013-08-13 13:57:15
Φωτογραφία για «Πρόβλημα τα φορολογικά έσοδα»
Στη σκιά των στοιχείων που ανακοινώθηκαν για πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δις στον προϋπολογισμό, τον κίνδυνο μη εκπλήρωσης των στόχων του ελληνικού προγράμματος, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, τονίζοντας πως... μπορεί η ύφεση στην Ελλάδα να περιορίστηκε ελαφρώς κατά το δεύτερο τετράμηνο, ωστόσο όχι σε τέτοιο βαθμό που να στηρίξει την τόνωση των φορολογικών εσόδων που χρειάζεται η κυβέρνηση για να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η ελληνική οικονομία «έχει κολλήσει» στην ύφεση και σημειώνει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2013, καθώς μεγάλο μέρος του στόχου για την άντληση φορολογικών εσόδων δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Τον Οκτώβριο μετά τις γερμανικές εκλογές ενδεχομένως η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη πηγές του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών. 

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομικών, Μάρτιν Κοτχάους, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Σπίγκελ για την ανάγκη νέου δανεισμού προς την Ελλάδα το αργότερο το 2014, ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος συζήτησης για οποιαδήποτε προσαρμογή ή αλλαγή του ελληνικού προγράμματος.
athina984.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ