2013-08-21 09:52:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Με ρυθμούς χελώνας οι επιστροφές από την Γ΄ ΔΟY
Ακόμη και δυόμισι χρόνια ή 877 ολόκληρες ημέρες χρειάζεται να περιμένουν ορισμένες επιχειρήσεις για να λάβουν από το Δημόσιο την επιστροφή του ΦΠΑ που δικαιούνται!Το ρεκόρ αυτό της αναμονής των 877 ημερών αφορά την ΔΟΥ στη Γουμένισσα του Κιλκίς και καταγράφεται στα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Οι αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ που εκκρεμούσαν στις 16 Αυγούστου ήταν συνολικά 11.296 ενώ το ποσό που δεν είχε αποπληρωθεί 1,04 δισ. ευρώ.

Παρ' όλα αυτά, η γενική εικόνα παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση. Για παράδειγμα, ο μέσος σταθμισμένος χρόνος αναμονής υποχώρησε την περασμένη Παρασκευή στις 434 ημέρες από 550 ημέρες που ήταν στις 9 Αυγούστου, παραμένοντας ωστόσο πολύ μεγάλος.

Τεράστια παραμένει η αναμονή για τις ΔΟΥ της Πάτρας, με την Γ΄εφορία να αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια καθυστερήσεων στη Δυτική Ελλάδα, με αναμονή 656 ημέρες για την επιστροφή ΦΠΑ, καταλαμβάνοντας την 5ηθέση πανελλαδικά σε καθυστερήσεις. Καλύτερη είναι η εικόνα για την Α’ ΔΟΥ Πατρών, στην οποία ο χρόνος αναμονής ανέρχεται στις 446 ημέρες.


Τα αναλυτικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

-Η εφορία που καθυστερεί περισσότερο την επιστροφή του ΦΠΑ είναι του Κιλκίς (Κιλκίς, Γουμένισσας) με 877 ημέρες και ακολουθεί με 824 ημέρες η ΣΤ' Θεσσαλονίκης.

-Οι ΔΟΥ εφορίες με τις περισσότερες αιτήσεις σε αναμονή πάνω από 120 ημέρες ήταν η Πλοίων Πειραιά (944 αιτήσεις), η ΦΑΕ Αθηνών (501) και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (396).

-Η αναμονή ξεπέρασε τις 120 μέρες για 4.733 αιτήσεις.

-Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν οι εφορίες Αλεξανδρούπολης (43 ημέρες αναμονής), Πάρου (επίσης 43 ημέρες) και Γρεβενών (50 ημέρες).

-Οι μεγαλύτερη επιτάχυνση των διαδικασιών σημειώθηκε στις εφορίες Ελευσίνας (ανέβηκε κατά 45 θέσεις στο σχετικό πίνακα των ΔΟΥ), Κομοτηνής (44 θέσεις) και Κηφισιάς (43 θέσεις).

-Αντιθέτως αρνητικές μεταβολές καταγράφηκαν στις εφορίες Κιλκίς, Δ' Πειραιά (72 θέσεις) και Αμφισσας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ