2013-08-22 21:00:06
Φωτογραφία για Πανεπιστημιακό άσυλο μια παγκόσμια ελληνική πατέντα θεσμοθετημένης ασυδοσίας.
Από το 1982 όπου και ψηφίστηκε ο νόμος 1268 περί ασύλου άρχισαν τα πανεπιστήμια να γίνονται γκέτο κακοποιών, αναρχικών και τελευταία λαθρομεταναστών. Η λέξη άσυλο προκύπτει από το στερητικό «α» και την λέξη «σύλη» που σημαίνει αφαίρεση, απογύμνωμα, λεηλασία και αυτό σημαίνει ότι η κατάληψη και χρησιμοποίηση των ακαδημαϊκών χώρων καθώς και τα συνθήματα που αναγράφονται στους εσωτερικούς χώρους από κάθε είδους κακοποιούς σημαίνει παραβίαση του ασύλου και τιμωρείται με φυλάκιση.

του Κώστα Βουκελάτου

Είναι ένα κατάλοιπο παλαιών εποχών, που δεν στέκει πολιτικά, δεν στέκει λογικά, δεν εξυπηρετεί τίποτε, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο και αποτελεί εστία παρανομίας. Θεσπίστηκε σε εποχές που υπήρχε ποινικοποίηση απόψεων μέσα στην κοινωνία και έτσι τα πανεπιστήμια έγιναν χώροι ευρύτερης ανοχής στην έκφραση απόψεων ελεύθερα, σήμερα ο καθένας μας μπορεί να πει και υποστηρίξει ότι θέλει όπου θέλει οπότε πια η σημασία πλέον του ασύλου;


Το άσυλο στην χώρα μας χρησιμοποιείται από κάθε είδους κακοποιούς γιατί τα πανεπιστήμια είναι μια νησίδα που καταλύεται κάθε αστυνόμευση και ανθεί η παρανομία και σίγουρα δεν ανθεί η δημοκρατία. Πρέζα, βανδαλισμοί, αποθήκευση όπλων πυρομαχικών, παράνομων προϊόντων «μαϊμού» και ακόμα πιο μακριά κακοποιών που οργανώνουν ληστρικές επιδρομές και καίνε καταστήματα ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα σοβαροί άνθρωποι που θεωρούν το άσυλο των πανεπιστημίων ιερό; Ιερό είναι το άσυλο του σπιτιού τους και μόνο στο οποίο μπορούν να κάνουν κουμάντο αλλά όχι ένα δημόσιο ακαδημαϊκό ίδρυμα που ανήκει σε όλους μας και αποτελεί χώρο ασυλίας από ομάδες που βανδαλίζουν και διαπράττουν κακουργηματικές πράξεις.

Εξωπανεπιστημιακές συμμορίες, δήθεν επαναστατημένα παιδιά που φοράνε μάσκες και κράνη κρατάνε ρόπαλα πετάνε μολότοφ καταστρέφουν περιουσίες και εκβιάζουν καταστήματα να πληρώσουν για να μην τους κάψουν, σε αυτούς δίνει κάλυψη το άσυλο και μόνο γιατί ο φοιτητής δεν χρειάζεται το άσυλο για να σπουδάσει.

Πόσες φορές έγκλειστοι αναρχικοί δεν έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε φοιτητές και σύγκλητο;

Πόσες φορές δεν χρειάστηκε η σύγκλητος να συνεδριάσει στην αυλή του πανεπιστήμιου; Πόσες φορές κάηκε πανεπιστημιακό υλικό από τους αναρχικούς; Έρευνες, διδακτορικές διατριβές και δεν ντρέπονται ακόμα κάποιοι να μιλάνε για το άσυλο; Και για να τελειώνουμε κατάληψη από μέρους τέτοιων ομάδων μειοψηφίας καθώς και μειοψηφίας αριστερών παρατάξεων σημαίνει παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, το άσυλο προστατεύει μόνο την ακαδημαϊκή ελευθερία του διδάσκειν και διδάσκεσθαι και όχι το έγκλημα και την ανομία.

Φυσικά στο εξωτερικό η παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία του πανεπιστημιακού ασύλου είναι άγνωστη και η προστασία των χώρων, ανθρώπων και υλικού γίνεται από ειδικό προσωπικό και φυσικά από την αστυνομία. Στο εξωτερικό οι αρχές των πανεπιστημίων δίνουν μεγάλο βάρος στην φύλαξη των ιδρυμάτων αφού θωρείται εκ των ων ουκ άνευ η προστασία της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών εντός των ιδρυμάτων τους και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση εάν δημιουργηθούν έκτροπα να μην επέμβει η αστυνομία.

Ο θεσμός του ασύλου όπως εφαρμόζεται σήμερα έχει αποτύχει πλήρως και η τροποποίηση του είναι αναγκαία διότι δεν προστατεύονται ούτε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ούτε και η περιουσία του. Η δουλειά του των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είναι η διάδοση έγκυρης και αξιόπιστης γνώσης και είναι άμεσα αναγκαίο να θεσμοθετηθεί μια πιο αποτελεσματική προστασία του από στοιχεία που δεν ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Οι φοιτητές δε χρειάζονται το άσυλο για να σπουδάσουν, γι΄ αυτό να σοβαρευτούν αυτοί που δήθεν το υπερασπίζονται γιατί γελοιοποιούνται στην κοινωνία που είναι κατά πλειοψηφία απέναντι τους.
freepen logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ