2013-08-22 21:03:06
Φωτογραφία για Έρευνα Allianz: Οι ευρωπαίοι βλέπουν μείωση των συντάξεων
Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήχθη από την Allianz, σε συνεργασία με την Allianz Global Investors, πολλοί άνθρωποι από 50 έως 70 ετών είναι αβέβαιοι αν θα μπορούν να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο μετά και από τη συνταξιοδότηση ή αν θα πρέπει να κάνουν μια πρόσθετη εξοικονόμηση πόρων για να το επιτύχουν αυτό.

Συγκεκριμένα, η μελέτη εξέτασε 1.402 ερωτηθέντες σχετικά τα χρήματα που λαμβάνουν ως σύνταξη. Οι ερωτηθέντες ήταν ηλικίας 50-70 ετών και κάτοικοι επτά ευρωπαϊκών χωρών: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η μελέτη έδειξε ότι οι μισοί είναι αβέβαιοι αν μπορούν να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο μετά τη συνταξιοδότηση. Οι νεότεροι ερωτηθέντες είχαν την τάση να έχουν μια πιο απαισιόδοξη προοπτική. Η συγκεκριμένη ομάδα ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένη σχετικά με τη διατήρηση του βιοτικού τους επιπέδου λόγω των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων και των επιπτώσεων που έχει η οικονομική κρίση στη σύνταξή τους.. Μόνο το 40% της ομάδας 50-54 ετών πιστεύουν ότι θα έχουν το ίδιο βιοτικό επίπεδο μετά τη συνταξιοδότηση. Αντίθετα, το 53% των ατόμων ηλικίας 60-70 είναι αισιόδοξοι ή ήδη απολαμβάνουν ένα σχετικά άνετο βιοτικό επίπεδο.


Ο πληθωρισμός αναφέρεται ως η μεγαλύτερη απειλή για τις συντάξεις σε όλες τις χώρες (εκτός από την Αυστρία). Στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές με το 60% των Γερμανών και το 65% των Βρετανών να δηλώνουν ότι ο πληθωρισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή που μπορεί να επηρεάσει τη σύνταξή τους.

Οι Ελβετοί είναι οι περισσότερο ικανοποιημένοι από το συνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα αφού σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι με το συνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα ενώ μόνο το 8% δήλωσε ότι είναι δυσαρεστημένο. Το συνολικό επίπεδο ικανοποίησης από το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα είναι σημαντικά χαμηλότερο στη Γαλλία (το 46% δήλωσε "ικανοποιημένο" και το 11% δήλωσε "δυσαρεστημένο") και την Ιταλία (το 54% δήλωσε "ικανοποιημένο" και το 14% δήλωσε "δυσαρεστημένο").
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ατρόμητος - Άλκμααρ 1-2
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ατρόμητος - Άλκμααρ 1-2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ