2013-08-23 17:09:36
Φωτογραφία για Ρόδος: Xάος...επικρατεί αυτή τη στιγμή στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ρόδου
Για αύξηση του κίνδυνου των αποδράσεων κρατουμένων από τα κρατητήρια του Α.Τ. Ρόδου προειδοποιούν οι αστυνομικοί. Επίσης καταγγέλουν πως κρατείται υπερδιπλάσιος αριθμός κρατουμένων.

Απίστευτες και πραγματικά τριτοκοσμικές καταστάσεις επικρατούν από σήμερα το πρωί στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ρόδου.

Συγκεκριμένα κάποια στιγμή σήμερα το μεσημέρι οι κρατούμενοι ήταν 51 άτομα τη στιγμή που η χωρητικότητα των συγκεκριμένωνκρατητηρίων είναι για 20 άτομα.

Κρατούμενοι ποινικών αδικημάτων και λαθρομετανάστες μαζί. Πριν λίγο έφυγαν 25 άτομα αλλα οι πληροφορίες μας λένε ότι αργά το απόγευμα θα φτάσουν στα κρατητήρια 27 λαθρομετανάστες από το Καστελόριζο. Οπότε ο αριθμός θα ανεβεί στα 54 άτομα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν παρουσιάζεται μόνο στο Α.Τ. Ρόδου το φαινόμενο της ύπαρξης μεγάλου αριθμού κρατούμενων αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους αστυνομικούς σταθμούς του νησιού.


Οι συγκεκριμένοι χώροι κράτησης είναι βραχείας παραμονής συνέπεια διαθέτουν χώρους υγιεινής για μικρό αριθμό κρατουμένων και φυσικά οι θάλαμοι κράτησης είναι για αντίστοιχα μικρό αριθμό κρατουμένων.

Δυστυχώς όμως το τελευταίο διάστημα ο αριθμός έχει ξεπεράσει τον μέγιστο προβλεπόμενο με παρεπόμενες συνέπειες εξαιρετικά δυσμενείς.

Να σημειωθεί ότι τα κρατητήρια έχουν μονό έναν αστυνομικό φρουρό γεγονός που ανά πάσα στιγμή εγκυμονεί κίνδυνο για την ζωή του συγκεκριμένου αστυνομικού.

Πρόσφατα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σε επίσκεψη του στη Λέσβο είχε δηλώσει ότι σε πολλά κρατητήρια της χώρας η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη: «Το συνολικό πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, το αντιμετωπίζουμε με μια καθυστέρηση 10 ετών. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι τους τελευταίους 11-12 μήνες έχει γίνει στη χώρα ότι δεν έχει γίνει όλα τα προηγούμενα 10 χρόνια.
ifmedia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ