2013-08-27 14:52:03
Φωτογραφία για Εκβιασμοί και απειλές για 3 από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Κρήτη
Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί εάν τελικά έχουν συντελεστεί αξιόποινες πράξεις στην τριπλή υπόθεση του εκβιασμού που κατήγγειλε χθες στην Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γ.Δεικτάκης . Όπως έγραψε ήδη το CRETALIVE o κ.Δεικτάκης κατέθεσε πλήρη στοιχεία για 3 τουλάχιστον επενδύσεις που «κολλάνε» εξαιτίας παρεμβάσεων, εκβιασμών και πιέσεων προς επιχειρηματίες, ενώ ο ίδιος αποκάλυψε ότι δέχτηκε και απειλές. Την καταγγελία πήρε η Εισαγγελέας Εφετών που δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει τις υποθέσεις, θα καλέσει και τους μάρτυρες που επικαλείται ο γενικός για να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα και να διαπιστώσει τι συνέβη στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ο κ.Δεικτάκης πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Εφετών στη 1 το μεσημέρι και συναντήθηκε με την Εισαγγελέα κ.Βλάχου την οποία ενημέρωσε αναλυτικά, ενώ στη συνέχεια δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για να μην εμποδιστεί, όπως είπε, το έργο της Δικαιοσύνης.


«Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση για την ουσία της υπόθεσης. Είναι ζήτημα της Δικαιοσύνης πλέον. Κατέθεσα τα στοιχεία για 3 και όχι μόνο υποθέσεις επενδύσεων που δεν έχουν εξελιχθεί καθώς μια ομάδα ατόμων εμποδίζει να γίνουν , να προχωρήσουν για να γίνουν επενδύσεις και να βρεθούν θέσεις εργασίας» είπε ο κ.Δεικτάκης.

«Για όλα αυτά έχω απειληθεί κι εγώ, αλλά και ο προκάτοχος μου κ.Καρούντζος.Δεν μπορούσα να σιωπήσω μπροστά στο δημόσιο συμφέρον» ανεφερε ο κ.Δεικτάκης που φαίνεται ότι θα προβεί και σε άλλες κινήσεις ίσως κι εντός της ημέρας.

Σύμφωνα , ωστόσο, με ασφαλείς πληροφορίες οι υποθέσεις που βασικά ‘έδειξε’ ο κ.Δεικτάκης είναι:

-Μία οικοπεδική έκταση πολλών στρεμμάτων στην περιοχή της Ιεράπετρας. Ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία του Ηρακλείου (έχει αποβιώσει πλέον και προσπαθεί να το ξεκαθαρίσει η οικογένειά του) που είχε σκοπό να την πουλήσει σε μεγάλο τουρ οπερέιτορ για αξιοποίηση. Ο αποχαρακτηρισμός και οι κινήσεις που έγιναν πρόκαλεσαν την αντίδραση των καταγγελόμενων που φέρεται να πιεσαν προς την πλευρά των επιχειρηματιών και της Περιφέρειας τότε, νυν Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

-Μια τέραστια έκταση στη θέση Λιβαρι πάνω από τον Αθερινόλλακο που έχουν σκοπό να επενδύουν ενεργειακά Ολλανδοί. Έχουν υποσχεθεί επένδυση ύψους 1,5 δις και 600 θέσεις εργασίας. Πιέζονται κι εκείνοι να μην πανε στην περιοχή -Μια έκταση στο Καβούσι όπου επιχειρηματίας σχεδιάζει επένδυση τουριστικής μονάδας 1000 κλινών.

Ο κ.Δεικτάκης κατήγγειλε εκβιασμό και εκφοβισμό για να μην προχωρήσουν οι επενδύσεις, πρότεινε μάλιστα και 3 μάρτυρες (ένας αρχιτέκτων, ένας οικονομολόγος και ένας δικηγόρος) , συν τους επιχειρηματίες που προφανώς θα κληθούν από την Εισαγγελία να δώσουν λεπτομέρειες και στοιχεία. Το επόμενο βήμα είναι ασφαλώς να κληθούν και οι καταγγελόμενοι ώστε να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις, τη δική τους εκδοχή.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα των εκβιασμών ανέφερε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Ο βουλευτής ενημέρωσε τον υπουργό σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το κύκλωμα εκβιαστών στο Λασίθι που εκβίαζε επιχειρηματίες προκειμένου να μην προβούν σε επενδύσεις τόσο σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όσο και σε επενδύσεις στον τουριστικό τομέα και οι οποίοι προέβησαν σε απειλές σε βάρος του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γεώργιο Δεικτάκη.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ