2013-08-28 12:23:30
Φωτογραφία για Έτοιμη να μπει στο παιχνίδι η Michelin!
Έτοιμη να επιστρέψει στη Formula 1 δηλώνει η Michelin η οποία αποχώρησε από το σπορ το 2006. 

Με την Pirelli να έχει συμβόλαια με τον Bernie Ecclestone για το 2014 και να έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη των ελαστικών της επόμενης χρονιάς, το γαλλικό εργοστάσιο θέλει να μπει στο παιχνίδι δηλώνοντας πως δεν φοβάται τον ανταγωνισμό.

Αρχικά, οι άνθρωποι της φίρμας είχαν θέσει ως βασικό όρο ότι θα επιστρέψει υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει κι άλλος προμηθευτής. Τώρα, αυτός ο όρος δεν υπάρχει όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της εταιρείας, Pascal Couasnon στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Πλέον έχουμε αλλάξει έναν από τους όρους μας. Τώρα δεν μας πειράζει να είμαστε ο μοναδικός προμηθευτής του σπορ. Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό, καθώς πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόκληση από τεχνικής άποψης».

Ο ανταγωνισμός ωστόσο δεν ενοχλεί την Michelin, σύμφωνα με τον Couasnon: «Πάντα λέγαμε ότι μας ενδιαφέρει ο ανταγωνισμός».


Οι επαφές με τους επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έχουν ξεκινήσει χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα κάποια συζήτηση με τον ισχυρό άνδρα της Formula 1, Bernie Ecclestone.

«Mπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν έχω προγραμματίσει κάποια συνάντηση με τον Bernie Ecclestone. Όταν είναι να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, θα γίνουν με τη FIA, τον Ecclestone και τις ομάδες».

Η Michelin μπήκε στην F1 το 1977 και παρέμεινε μέχρι το 1984, ενώ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη το 1978. Επέστρεψε στο σπορ το 2001 και παρέμεινε μέχρι το 2006.

Ο απολογισμός της στο σπορ είναι 215 συμμετοχές, 102 νίκες, 6 Πρωταθλήματα οδηγών και 4 κατασκευαστών. Η τελευταία της νίκη σημειώθηκε το 2006 στο ιαπωνικό GP. Στον αγώνα-παρωδία της Indianapolis, το 2005, ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής καθώς για λόγους ασφαλείας οι ομάδες που χρησιμοποιούσαν τα ελαστικά της αποφάσισαν να μη λάβουν μέρος στον αγώνα. Ο αγώνας δεν ματαιώθηκε, αλλά διεξήχθη με μόλις 6 μονοθέσια στο grid της εκκίνησης By: Μιχάλης Παγκίδης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θράκη, μια νέα Κύπρος;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θράκη, μια νέα Κύπρος;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ