2013-08-29 14:27:05
Φωτογραφία για Eμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Στηρίζουμε τα τοπικά βιβλιοπωλεία
Με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδος Κο Παναγιωτόπουλο Γεώργιο και τον αναπληρωτή Κο Μπαρη Θεόδωρο συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π Κος Ρώρος Γεώργιος, ο Πρόεδρος των βιβλιοπωλών Ν.Αχαϊας Κος Μαντάς Γιάννης και ο Ταμίας Κος Σαλογιάννης Χρήστος.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν ευρύτερα την κοινωνία αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Από τους Προέδρους επισημάνθηκε η δύσκολη οικονομική, κοινωνική κατάσταση, οι επιπτώσεις της στο εμπόριο και ζητήθηκε η συνδρομή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας να προτιμηθούν τα τοπικά καταστήματα ώστε τα χρήματα να μένουν στην πόλη και έμμεσα να γυρίσουν πάλι στους καταναλωτές.

Έρευνα έδειξε ότι από τα 100 ευρώ που εισπράττονται από αλυσίδα βιβλιοπωλείου ή πολυκατάστημα, μόλις το 13% μένει στην τοπική αγορά ενώ από τα 100 ευρώ που εισπράττονται από τοπικό βιβλιοπωλείο το 60% και πλέον, μένει στην τοπική αγορά.

Επισημάνθηκε ότι πρέπει να εκλείψουν φαινόμενα προτροπής εκπαιδευτικών να αγοράσουν οι μαθητές από συγκεκριμένα πολυκαταστήματα.

Οι Συνδικαλιστές διαβεβαίωσαν ότι τα Πατρινά καταστήματα διαθέτουν μεγάλη ποικιλία αγαθών σε προσιτές τιμές με αξιοπιστία.

Τέλος θα προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση όλων των φορέων για συντονισμό ενεργειών με συγκεκριμένες δράσεις για την καλλιέργεια ευθύνης καταναλωτικής συνείδησης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ