2013-09-02 00:01:58
Φωτογραφία για Qualcomm:  Snapdragon 800...το υπερόπλο που ξετρελάνει έρχεται
Απέχουμε ελάχιστες ημέρες από την ετήσια έκθεση IFA στο Βερολίνο όπου αναμένεται να ανακοινωθούν αρκετές νέες συσκευές που θα βασίζονται στον Snapdragon 800 της Qualcomm. Το συγκεκριμένο System-on-a-Chip είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό, ως το κορυφαίο «μέλος» της τελευταίας γενιάς συστημάτων, όμως εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς (Snapdragon 200, 400 και 600) δεν το έχουμε δει ακόμα στην παραγωγή. Η κυκλοφορία του, πάντως, δεν πρόκειται απλώς να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις λειτουργίας σε σχέση με τους προκατόχους του, αλλά και αρκετές νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα, ο Snapdragon 800 θα προσφέρει υποστήριξη φωτογραφικών λήψεων μέχρι και 21 Megapixels και καταγραφή βίντεο ανάλυσης 4000x2000 pixels. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής διαθέτει τη δυνατότητα υποστήριξης ανάλυσης οθόνης 2560x2048 pixels και διαμεταγωγής εικόνας 1080p μέσω του πρωτοκόλλου Miracast. Όσον αφορά στα γραφικά, δε, το νέο υποσύστημα γραφικών Adreno 330 αναμένεται να προσφέρει 50% περισσότερη ισχύ σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.


Αν όλα αυτά συνεχίζουν να σας φαίνονται μία απλή «επίδειξη» επιδόσεων χωρίς άμεση επίδραση στην εμπειρία χρήσης του τελικού καταναλωτή, το συγκεκριμένο SoC έρχεται να προσφέρει επιπλέον μία σειρά νέων χαρακτηριστικών. Για αρχή, υπάρχει η εγγενής υποστήριξη wireless δικτύων 802.11ac που θα προσφέρει (σε συνδυασμό με αντίστοιχο εξοπλισμό στο άλλο «άκρο» της επικοινωνίας) πολύ υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

Εν συνεχεία, είναι η υποστήριξη της λειτουργίας Digital Signal Processor (DSP) που επιτρέπει στις συσκευές να «ακούν» το χρήστη ανά πάσα στιγμή, ένα χαρακτηριστικό που είδαμε και στο Moto X μέσω ενός ειδικού επιπλέον κυκλώματος. Τέλος, η Qualcomm θα προσφέρει τη λειτουργία Quick Charge 2.0 η οποία υπόσχεται φορτίσεις κατά 75% ταχύτερες σε σχέση με συσκευές που δε διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Όλες οι νέες δυνατότητες παρουσιάζονται από την Qualcomm στο παρακάτω βίντεο, στα πλαίσια της προσπάθειας της εταιρείας να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες των υποσυστημάτων της σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Via: myphone.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ