2013-09-03 12:32:14
Φωτογραφία για Άγγελος Mιχαλόπουλος: O επενδυτής που μέσα σε τρία χρόνια αγόρασε... τη μισή Ίο
«Αν υπήρχε ένας τίτλος για να δώσουμε στον χρηματιστή Αγγελο Μιχαλόπουλο, θα ήταν... ο βασιλιάς της Ιου». Μ' αυτή τη φράση κάτοικοι του νησιού που μίλησαν στο «Εθνος της Κυριακής» θέλουν να περιγράψουν τον επενδυτικό πυρετό που οδήγησε τον κ. Μιχαλόπουλο να αγοράζει τεράστιες εκτάσεις γης στην Ιο και μέσα σε λίγα χρόνια, να είναι ο απόλυτος άρχοντας του real estate.

Μετά την πορεία του στη Γουόλ Στριτ ο Αγγ. Μιχαλόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα και τώρα δηλώνει ζωγράφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει ήδη αποκτήσει πάνω από το 12% του νησιού. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν σήμερα ότι ο «Μίδας» του αμερικανικού χρηματιστηρίου έχει αποκτήσει εκτάσεις που αντιστοιχούν σχεδόν στο 30% της Ιου καθιστώντας τον ουσιαστικά «μεγαλοτσιφλικά».

Ο Αγγελος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1962. Τα πρώτα 18 του χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα και μόλις τελείωσε το λύκειο μετακόμισε στην Αμερική, όπου σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Κορνέλ. Οπως σημειώνει ο ίδιος στο βιογραφικό του, μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε ως χρηματιστής και μάλιστα ασχολήθηκε με αγορές σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.


Φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί στην Ελλάδα. Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα έπαιξε το γεγονός ότι παντρεύτηκε και απέκτησε πέντε παιδιά. Ο δραστήριος χρηματιστής μετατράπηκε σε ζωγράφο και συγγραφέα. Περνάει όλο το καλοκαίρι του στην Ιο όπου απολαμβάνει τα κτήματα και το ιστιοπλοϊκό του, ενώ τον χειμώνα πηγαινοέρχεται στην Αθήνα.

Ενα από τα έργα του

O άγνωστος στον πολύ κόσμο χρηματιστής είναι φίλος με πολλές πολιτικές προσωπικότητες που μάλιστα έχουν επισκεφθεί το νησί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ καλός φίλος με τον Νίκο και τον Αντρίκο Παπανδρέου.

Οπως επισημαίνει άνθρωπος που γνωρίζει τι έγινε στην Ιο, ο Μιχαλόπουλος άρχισε να αγοράζει τα πάντα και χωρίς να υπολογίζει τα χρήματα. «Απέκτησε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα παραθαλάσσια οικόπεδα αλλά και βουνοκορφές. Προσέφερε χρήματα στους κατοίκους ακόμη και σε γη στην οποία δεν υπήρχε πρόσβαση από πουθενά. Εκτιμώ ότι όλη η περιοχή από το Μαγκανάρι μέχρι τον Μυλοπότα, και ακόμη πιο πάνω είναι δική του. Μόνο η βόρεια πλευρά του νησιού δεν του ανήκει».

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις ο Μιχαλόπουλος έχει δώσει πάνω από 40 εκατ. ευρώ για την αγορά της γης την οποία απέκτησε σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. «Κανείς δεν θα αγόραζε τις εκτάσεις που πήρε αυτός, μαζί με τις παραλίες και τα οικόπεδα. Βοσκότοποι και γκρεμνοί αγοράστηκαν με ελάχιστα χρήματα και οι ιδιοκτήτες τα έδωσαν με χαρά», τονίζουν κάτοικοι της Ιου.

Τα πιο καλά «φιλέτα» του Μιχαλόπουλου θεωρούνται δύο μεγάλες εκτάσεις στο Διακοφτό, ένα νησάκι που βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι της Ιου, αλλά αυτά στην ανατολική πλευρά, στις Τρεις Κλεισιές, κοντά στο Μαγκανάρι. Εξαιρετικό θεωρείται και το κτήμα του στην παραλία Κουμπάρα, πολύ κοντά στο Διακοφτό.

Οι κάτοικοι τα τελευταία χρόνια βλέπουν να βρίσκονται σε εξέλιξη έργα στις εκτάσεις του Μιχαλόπουλου, να διανοίγονται δρόμοι και να γίνονται επιχωματώσεις. «Μέχρι και αεροδρόμιο έχει στα σχέδιά του», λένε οι κάτοικοι της Ιου, που στην αρχή μιλούσαν γι' αυτόν σαν «κάποιος που αγοράζει στο νησί», αλλά σήμερα ανησυχούν για το «τι θέλει να τα κάνει όλα αυτά».

Πριν: Η παραλία του Ελος Παπά όπως ήταν πριν από λίγα χρόνια.

Μετά: Η εικόνα μετά τις παρεμβάσεις του Αγγ. Μιχαλόπουλου.

Πηγή: ethnos
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ