2013-09-12 18:02:04
Φωτογραφία για Ηγουμενίτσα: Σκουπίδια μαζί με το νερό που πίνουμε [video]
Επανερχόμαστε σε ένα θέμα σοβαρό που αφορά τη δημόσια υγεία των πολιτών του Δήμου Ηγουμενίτσας για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί αφορά την υγεία όλων μας και δεύτερον διότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας αντί να δώσει λύση στο πρόβλημα, το διογκώνει.

Στις 28 Απριλίου με άρθρο μας με τίτλο "Σκουπίδια δίπλα σε γεωτρήσεις στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας" κρούαμε τον κώδωνα του κίνδυνο για το σοβαρό αυτό θέμα.

Τότε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γόγολος, προς τιμή του, απάντησε άμεσα πως "η υπηρεσία καθαριότητας τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε σε ένα ρεαλιστικό δίλημμα, ή να αφήσει τα ογκώδη απορρίμματα δίπλα στους κάδους σε ολόκληρη την πόλη ή να συγκεντρώσει προσωρινά σε κάποιον χώρο" τονίζοντας παράλληλα πως "την επόμενη ημέρα, το απόγευμα δεν θα υπάρχει ίχνος σκουπιδιού στον εν λόγω χώρο".

Σήμερα, πέντε μήνες μετά, η εικόνα στον "σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων" όχι μόνο είναι ίδια, με σκουπίδια κάθε λογής και όχι μόνο ανακυκλώσιμα, να είναι διάσπαρτα στο σημείο, αλλά ο Δήμος Ηγουμενίτσας, αποφάσισε και την επέκτασή του.


Επειδή το ρεπορτάζ μας μας δείχνει πως ίσως δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ άδεια λειτουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης στο Γραικοχώρι, καλούμε τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Γόγολο να μας απαντήσει (ελπίζουμε άμεσα όπως μας έχει συνηθίσει) στα παρακάτω ερωτήματα:

Υπάρχει αδειοδότηση ώστε να εναποτίθενται τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια στο σημείο;

Πηγαίνουν απορριμματοφόρα του Δήμου σκουπίδια, πλέον των ανακυκλώσιμων;

Υπάρχει η σχετική περιβαλλοντική μελέτη, τόσο για την αρχική λειτουργία όσο και για τη σημερινή επέκταση που κάνει ο Δήμος;

Επιτρέπει η Ευρωπαϊκή και η Ελληνική νομοθεσία να δημιουργείτε σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων δίπλα σε οδικό άξονα (50 μέτρα από την Εγνατία Οδό) και κυρίως 50 μέτρα από γεώτρηση από την οποία πίνουν νερό τα παιδιά μας αλλά και εμείς οι ίδιοι;

Κύριε Γόγολε περιμένουμε την απάντησή σας γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα υγείας των δημοτών.

892fm.blogspot.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ