2013-09-16 17:12:05
Φωτογραφία για «Ακαταδίωκτο το μεγάλο λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή με ευθύνη του ΥΠΟΙΚ»
Κύριε Υπουργέ,

το 2010 ψηφίσθηκε ο νόμος 3842 με θέμα : «αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης , αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις», με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής εισάγωντας και ένα υπερκίνητρο για... τους πολίτες στο άρθρο 77 του νόμου αυτού στο οποίο αναφέρεται ότι : « όποιος καταγγείλει φορολογική ή τελωνειακή παράβαση, δικαιούται από το δημόσιο αμοιβής ίσης με το 1/10 των προστίμων που θα επιβληθούν για κάθε παράβαση.

Έκτοτε όμως και παρ’ όλες τις αλλεπάλληλες συσκέψεις των αρμοδίων οργάνων και υπηρεσιών του υπουργείου σας, τέθηκε στο χρονοντούλαπο η διάταξη αυτή με την αστεία δικαιολογία ότι εντοπίστηκε ένα απροσπέλαστο πρόβλημα ως προς την διαδικασία καταβολής της αμοιβής στους δικαιούχους ,λόγω του ζητήματος των διατάξεων περι προσωπικών δεδομένων(!) . Μια πολύ «κομψή» δικαιολογία δηλαδή για να αδιαφορήσουν στη συνέχεια και οι δύο προκάτοχοί σας στο Υπουργείο Οικονομικών.


Όταν από προχθές ο διεθνής Τύπος καταγγέλλει ότι το «ελληνικό πάρτυ φοροδιαφυγής» οδήγησε τους φοροφυγάδες να φυγαδεύσουν περί τα 200 δίςευρώ στην Ελβετία και αλλού, απορούμε γιατί η σημερινή ηγεσία του υπουργείου σας αδυνατεί να δώσει λύση .

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

1. Όταν υπάρχει εισήγηση της Γενικής Γραμματείας εσόδων από 30/7/13 ότι το θέμα λύνεται με νομοθετική ρύθμιση, ποιος είναι ο λόγος που κωλυσιεργείτε ;

2. Αναρωτέται ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας που καταδιώκεται από φόρους και χαράτσια, γιατί είναι τόσο δύκολο να υπογραφεί μια υπουργική απόφαση που να ρυθμίζει τις τυπικές εκκρεμότητες τρία χρόνια τώρα;Μήπως για να μην ενοχληθούν οι μεγάλοι φοροφυγάδες-λαθρέμποροι καυσίμων κλπ;

Aρ.πρ. 1614

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ