2013-09-16 18:06:55
Φωτογραφία για Πανεπιστήμια - Έλλειμμα και όχι πλεόνασμα προσωπικού παρουσίασαν οι πρυτάνεις...!!!
Υπολειτουργούν πολλά Ιδρύματα και στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης οι διοικητικοί υπάλληλοι των οποίων απεργούν ως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Για το θέμα συνεδριάζει την Τρίτη εκτάκτως η σύνοδος πρυτάνεων ΑΕΙ. Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων στην πλειονότητά τους έστειλαν τη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας τις εκθέσεις διοικητικής αξιολόγησης, αλλά με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: στις περισσότερες από αυτές προκύπτει έλλειμμα διοικητικού προσωπικού και όχι πλεόνασμα.

Για την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων ωστόσο θα τοποθετηθούν επισήμως την Τρίτη οι διοικήσεις των πανεπιστημίων.

Την απόφαση να απέχουν από τα διδακτικά τους καθήκοντα για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων έλαβαν οι καθηγητές του ΤΕΙ Αθήνας. Οι καθηγητές του Ιδρύματος προχωρούν σε αποφάσεις για διαθεσιμότητα από την Τρίτη και ως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη, 19 του μήνα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, θα προχωρήσουν σε κοινή συνεδρίαση με καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τοπικών ΕΛΜΕ και τοπικών νοσοκομείων.

Υπό κατάληψη βρίσκεται όμως από το πρωί της Δευτέρα και το ΤΕΙ Κρήτης. Οι Σύλλογοι Διοικητικού και Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους αποφάσισαν την πενθήμερη κατάληψη του Ιδρύματος, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και το εκπαιδευτικό προσωπικό με τριήμερη απεργία (16-18 Σεπτεμβρίου).

Newsroom ΔΟΛ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ