2013-09-16 18:14:32
Φωτογραφία για Μεγάλης συμβολικής σημασίας κίνηση - Τετ α τετ Τσίπρα – Άσμουσεν εντός της εβδομάδας...!!!
Συνάντηση με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΚΤ Γεργκ Ασμουσεν αναμένεται να έχει εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, 

ο οποίος θα επισκεφθεί την Γερμανία, προσκεκλημένος του κόμματος της αριστεράς (Die Linke).

Η... συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά από την επίσκεψη του Γ.Ασμουσεν στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε ζητήσει επαφή με τον κ. Τσίπρα, η οποία όμως δεν είχε καταστεί δυνατή, λόγω απουσία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ από την πρωτεύουσα.

Η συνάντηση θα γίνει με δεδομένη τη θέση του κ. Τσίπρα περί αναγκαιότητας κουρέματος του χρέους, αλλά και τις απορριπτικές δηλώσεις εκ μέρους του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, έχει μεγάλη συμβολική σημασία, καθώς η ηγεσία της ΕΚΤ δείχνει ότι θέλει να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα.

Με δεδομένες τις δηλώσεις του στην ΕΚΤ δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει επί τάπητος στη συνάντηση το ζήτημα εξεύρεσης νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων ενίσχυσης της ρευστότητας.

Το ΑΠΕ αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της συζήτησης για την ελληνική οικονομία και την κατάσταση στην ΕΕ, ο κ. Τσίπρας θα θέσει στον Γερμανό αξιωματούχο το θέμα της επιστροφής των κερδών στη χώρα μας από την αγορά ελληνικών ομολόγων, κάτι που μέχρι τώρα αρνείται να κάνει η ΕΚΤ.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ