2013-09-16 19:27:09
Φωτογραφία για ΙΣΑ : ΒΑΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!
Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Πιέρ Ισά, μίλησε στην «Parisien» για την αναμέτρηση των ερυθρόλευκων με την Παρί Σεν Ζερμέν, το σχέδιο του Θρύλου με την έλευση παικτών από το γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά και την ζωή στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ισά στη συνέντευξή του:

Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Ολυμπιακό;

«Στα μέσα Ιουνίου μου ζητήθηκε από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Μου είπε για το πλάνο της συνεργασίας με τον Καρεμπέ. Οι γνώσεις μου για το ελληνικό πρωτάθλημα και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βοήθησαν αρκετά. Σήμερα δουλεύω με τον Κριστιάν για τις μεταγραφές, αλλά και στην ανάπτυξη».

Αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πήρε τέσσερις παίκτες από το γαλλικό πρωτάθλημα. Γιατί στρέφεται στη Γαλλία ο Ολυμπιακός;

«Πρώτον επειδή είναι καλό, αλλά και γιατί φέρνει κάτι από την ελληνική νοοτροπία. Παίκτες όπως ο Καρεμπέ και ο Ντομί άνοιξαν τον δρόμο, έτσι εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε μια πετυχημένη συνταγή».


Γιατί αυτοί οι παίκτες σχετίζονται με την ελληνική νοοτροπία;

«Υπάρχουν ομοιότητες στον τρόπο που ζούμε. Οι Έλληνες είναι πολύ ανοιχτοί, ακόμα και αν μιλάμε για τη συνεχιζόμενη κρίση, υπάρχει μια μοναδική ποιότητας ζωής. Η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη, οι παίκτες αισθάνονται σαν το σπίτι τους. Υπάρχει στην ομάδα γαλλόφωνο προσωπικό. Για να δώσουμε στους νέους παίκτες τις καλύτερες συνθήκες συνεργαζόμαστε στενά με την Πρεσβεία της Γαλλίας».

Οι παίκτες από το γαλλικό πρωτάθλημα είναι πιο προσιτοί;

«Δεν είναι μόνο αυτό, το πρωτάθλημα της Γαλλίας διέρχεται μια δύσκολη περίοδο. Παίζει και το γεγονός πως οι παίκτες που έρχονται σε μας θέλουν να κάνουν ένα μεγάλο βήμα. Ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι τεράστιο κίνητρο, μας βοηθά αρκετά στις διαπραγματεύσεις μας. Δεν είναι απαίτηση του προέδρου οι μεταγραφές από τη Γαλλία, ωστόσο αυτοί που ήρθαν πέτυχαν, γιατί λοιπόν να το αρνηθεί».

Ποιο είναι το πλάνο της ομάδας;

«Έχουμε ελεύθερη επιλογή, αλλά είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Ο πρόεδρος μπορεί να έκανε μια μεγάλη κίνηση με τον Σαβιόλα, αλλά η ιδέα είναι να φέρνουμε παίκτες με περιθώρια βελτίωσης».

Πόσο ο Ολυμπιακός πρέπει να ανησυχεί για την Παρί;

«Η Παρί είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου δεδομένου και του προϋπολογισμού της. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε στην επόμενη φάση. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, βασιζόμαστε στον κόσμο μας, που είναι πολύ σημαντικός για τον σύλλογο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ