2013-09-16 21:46:13
Φωτογραφία για Tι πρέπει να κάνεις για να υποδεχθείς το φθινόπωρο σαν σωστό κορίτσι;
Το φθινόπωρο μπήκε πια για τα καλά. 

Είναι Σεπτεμβρης αλλά βέβαια ο καιρός δεν λέει να αλλάξει. 

Αυτό καθόλου δεν μας χαλάει αντιθέτως μάλιστα μας δίνει περισσότερο χρόνο να ψάξουμε και να βρούμε τάσεις της μόδας για το φθινόπωρο, νέα ρούχα, νέα αξεσουάρ αλλά και να αρχίσουμε να συνηθίζουμε στην ιδέα πως αποχαιρετάμε τα καυτά σορτς , τα μαγιώ, την παραλία και τα ανοιχτά χρώματα. Φέτος η φθινοπωρινή μόδα επιτάσσει έντονα σκούρα χρώματα στο μακιγιάζ αλλά και στα ρούχα. 

Πάμε όμως να δούμε τι μπορείς να κάνεις για να είσαι εντός της μόδας αλλά και πάντα προετοιμασμένη για ότι έρχεται σωματικά, διατροφικά, αισθητικά, στυλιστικά και ψυχολογικά!

1. Παρακολούθησε τις τάσεις του φετινού φθινοπώρου και άρχισε να προϊδεάζεσαι για το τι θα ακολουθήσει. (διάβασε τον δεκάλογο της μόδας)

Κοινώς, μην πας στα τυφλά και αγοράσεις πράγματα ανούσια ή πετάξεις πράγματα που μπορεί φέτος να είναι απολύτως in (σε γκαρταρόμπα, παπουτσοθήκη αλλά και μακιγιάζ) Καλό θα ήταν να ερευνήσεις πρώτα λίγο τις τάσεις της μόδας και να κινηθείς ανάλογα.


2. Έλεγξε τα καλλυντικά σου και διάλεξε τι κρατάς , τι πετάς και τι αγοράζεις.

Δηλαδή, ρίξε μια ματιά στις τάσεις του φθινοπώρου, δες τι διαθέτεις, τι δεν θέλεις πια και τι επιθυμείς να αγοράσεις. Γράψτα σε μια λίστα και προμηθεύσου μόνο αυτά. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις κάνει αυτομάτως μια έξυπνη εξοικονόμιση χρημάτων από “περιττά” καλλυντικά που ίσως να μην σου χρειαστούν καν. (Βέβαια κάτι αντίστοιχο μπορείς να κάνεις σε ρούχα και παπούτσια)

φθινοπωρινές κάλτσες

3. Μην αρχίσεις να πετάς τα άχρηστά σου ρούχα! Θα σου χρειαστούν!

Ποτέ μην κάνεις την αλλαγή της ντουλάπας σου (από καλοκαιρινά σε χειμερινά ρούχα) χωρίς να έχεις τσεκάρει τη μόδα. Ακόμη και αν κάποιο ρούχο θεωρείς πως είναι για πέταμα με κάποιες ιδιαίτερες ιδέες που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις εντελώς την μπλούζα, το παντελόνι ή το σακάκι αλλά και να διορθώσεις ατέλειες που τυχόν έχει ένα παλιό ρούχο! Τα υπόλοιπα που δεν χρειάζεσαι και θέλεις οπωσδήποτε να απαλλαγείς από αυτά, φρόντισε να τα δώσεις σε κάποια εκκλησία ή σε κάποιο άνθρωπο που τα έχει ανάγκη.

4. Ξεκίνα γυμναστήριο τώρα!

Ναι όσο και αν δεν το πιστεύεις είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γραφτείς σε ένα γυμναστήριο και αυτό να λειτουργήσει πραγματικά. Νέα ξεκινήματα και ολοκληρωμένα πλάνα είναι εύκολο να ευοδώσουν αυτό το διάστημα μιας και γενικά το φθινόπωρο όλοι ανασκουμπωνόμαστε και κάνουμε κάποιου είδους επανεκκίνηση σε πράγματα, καταστάσεις και αναζητήσεις (νομίζω ότι μπήκε η Λίτσα Πατέρα μέσα μου!). Οπότε γράψου και χάσε τα κιλά του καλοκαιριού αλλά και του προηγούμενου χειμώνα που σου κατσικώθηκαν και δεν λένε να φύγουν! Αν δεν έχεις χρήματα για μια εγγραφή ή δεν γουστάρεις τα γυμναστήρια μπορείς να κάνεις γυμναστική στο σπίτι ή μεγάλους περιπάτους σε χαλαρωτικά μέρη.

5. Αι κουρέψου!

Ένα κούρεμα τον Σεπτέμβριο είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου έπειτα από την καλοκαιρινή ταλαιπωρία που έχουν ζήσει! Ήλιος, αλάτι, θάλασσα , συχνά λουσίματα και δυνατοί κότσοι για να καταπολεμήσεις τη ζέστη. Όλα αυτά έχουν σίγουρα ατονίσει τα άλλωτε λαμπερά μαλλιά σου που τώρα αποζητούν απεγνωσμένα το ψαλίδι της κομμώτριάς σου αλλά και κάποια super duper ενυδατική μάσκα μαλλιών που θα τους κάνεις συχνότερα για να επανέλθουν στα φυσιολογικά τους.

6. Ερωτεύσου με αέρα φθινοπωρινό!

Άλλαξε τη διάθεσή σου με έναν έρωτα! Ο έρωτας πρέπει να βρίσκεται πάντα στη ζωή σου και αυτό δεν είναι διόλου κακό. Δεν σου ζητώ να απαρνηθείς τον αγαπημένο σου για μια νέα αγάπη ούτε να βρεις αμέσως έναν άντρα για να αγαπήσεις /ερωτευτείς. Έρωτας δεν υπάρχει μόνο στη σχέση των δύο φίλων. Έρωτας υπάρχει παντού! Ερωτεύσου μια νέα τάση της μόδας, ερωτεύσου ένα νέο άθλημα που θέλεις να μπει στη ζωή σου, ερωτεύσου ένα νέο όργανο και μάθε να το παίζεις, ερωτεύσου τη νέα εποχή που έρχεται και αγάπα ακόμη και τα φύλλα που πέφτουν στο δρόμο σου…, ερωτεύσου από την αρχή τον σκύλο σου που σου έχει καταστρέψει τις αγαπημένες γόβες σου. Ερωτεύσου κάθε τι ερωτεύσιμο στα μάτια σου και απογείωσε την διάθεσή σου με αυτό! Λειτουργεί! Turst me!

7. Ξεκίνα μια πιο ισορροπημένη διατροφή και μείωσε τα junk food.

Δεν θα σου ζητούσα ποτέ να κόψεις από τη μια μέρα στην άλλη να κόψεις μαχαίρι τα fast food και τις κακές τροφές που σε περιτριγυρίζουν γιατί ξέρω πως είναι αδύνατο αλλά και να γίνει με βίαιο τρόπο μακροπρόθεσμα θα έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα. Σκοπός είναι όλη αυτή η μετάβαση να γίνει σταδιακά και για σένα αλλά και για τον οργανισμό σου! Ξεκίνα απλά με ένα φρούτο την ημέρα ή με λίγο μεγαλύτερη σαλάτα. Κάποια μικρο tips σταδιακά θα αλλάξουν όλη σου την θεωρία γύρω από το φαγητό!

8.Βάλε πρόγραμμα στην ομορφιά σου

Το έχω πει πολλές φορές και θα το πω και άλλη μια. Είναι επένδυση ο χρόνος που ασχολούμαστε με τον εαυτό μας και το σώμα μας. Ο χρόνος που σπαταλάς σε beaute δεν είναι χαμένος χρόνος. Πρώτα από όλα γιατί σιγά σιγά θα αρχίσει η ομορφιά να λάμπει εξωτερικά, αλλά κυρίως γιατί όταν περιποιούμαστε το σώμα μας κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας και αυτό μας αναπτερώνει και ψυχολογικά. Θα σου προτείνω λοιπόν μια εβδομαδιαία λύση με την οποία θα είσαι πιο όμορφη και μέσα και έξω. Επέλεξε μια φορά την εβδομάδα κάθε απόγευμα Σαββάτου για παράδειγμα κάνε μια κούρα ομορφιάς που θα περιλαμβάνει. (Μπάνιο στη μπανιέρα με αιθέρια έλαια, μάσκα μαλλιών, μάσκα προσώπου, scrub προσώπου και σώματος, μανικιούρ και πεντικιούρ) Από εκεί και πέρα αν θέλεις να προσθέσεις και οποιαδήποτε άλλη διαδικασία ή να αφαιρέσεις κάποια κάντο ελεύθερα, αλλά οργάνωσέ το και θα δεις τρομερές αλλαγές σε σένα!

9. Συνέχισε να πίνεις πολύ νερό όπως το καλοκαίρι

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αφυδάτωσης τους χειμερινούς μήνες λόγω της κατανάλωσης περισσότερων διουρητικών υγρών όπως το τσάι και ο καφές. Για αυτό το λόγο αλλά και επειδή η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω στην ομορφιά σου θα πρέπει να πίνεις πολύ νερό. Φρόντισε το νερό που πίνεις να είναι καθαρό και αν θέλεις πρόσθεσε και λίγο λεμόνι σε αυτό.

10. Μη ξεχνάς ποτέ πως είσαι βασίλισσα!

Κάθε εποχή, κάθε μήνα, κάθε μέρα κάθε στιγμή μην ξεχνάς ποτέ το πόσο ιδιαίτερα και μοναδικά ξεχωριστή γυναίκα είσαι. Μην αφήνεις τίποτα και κανέναν να ρίξει την πανέμορφη διάθεσή σου. Κανείς δεν είναι σαν εσένα και κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει σαν εσένα. Αυτό πρέπει να “εκμεταλλευτείς” , αυτό να σέβεσαι αλλά και να το αγαπάς. Πρέπει να νιώθεις ευγνώμων για το στέμμα που η ζωή σου έχει δώσει να φοράς. Γιατί όλοι έχουμε ένα τέτοιο στέμμα αλλά το κακό είναι ότι δεν το βλέπουμε και πολλές φορές το ξεχνάμε. Για αυτό να θυμάσαι πάντα πως ανήκεις σε ένα ανώτερο επίπεδο και πως είναι κρίμα να επιτρέπεις μικρά συναισθήματα να σε ρίχνουν!

beautystars.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ