2013-09-17 01:32:04
Φωτογραφία για Άλλο οι τσουκνίδες κι άλλο οι … θυρίδες!
Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard έγραψε ότι σε τράπεζες της Ελβετίας, που είναι οι κερδισμένοι της φοροδιαφυγής στην Ευρώπη, Έλληνες - ισχυροί του χρήματος – έχουν καταθέσεις περίπου 200 δισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα είναι ο μεγάλος χαμένος της φοροδιαφυγής.

Το σχόλιο της εφημερίδας γράφτηκε με αφορμή τη μετάδοση του γαλλικού ντοκιμαντέρ του Ξαβιέ Αρέλ «Ωρολογιακή βόμβα – φοροδιαφυγή» από το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Άρτε», το οποίο αποκαλύπτει πως γνωστός γαλλικός βιομηχανικός όμιλος με πολλά δισ. δολάρια ετήσιο κύκλο εργασιών, έχει μεταφέρει την έδρα του για λόγους ευνοϊκής φορολογίας στην Ελβετία, κάτι που κάνουν και άλλες πολυεθνικές εταιρείες και με τον τρόπο αυτό η Γαλλία χάνει σε φόρους περισσότερα από 30 δισ. ευρώ ετησίως.

Βεβαίως, το «σπορ» της φοροδιαφυγής δεν είναι δημοφιλές μόνον στην Ευρώπη. Στο Ντελαουάρε, οι Αμερικανοί έχουν τη δική τους φορολογική όαση, όπου σε ένα μονοόροφο κτίριο είναι καταχωρημένες περί τις 285.000 εταιρείες των οποίων οι ιδιοκτήτες παραμένουν μυστικοί. Οι απώλειες των ΗΠΑ από φοροδιαφυγή υπολογίζονται σε 100 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα 21 έως 32 τρισ. δολάρια κρύβονται σε φορολογικούς παραδείσους.


Συμπέρασμα πρώτο: Η κόλαση των μισθωτών είναι οι φόροι και ο παράδεισος των πλουσίων οι off shore εταιρείες.

Συμπέρασμα δεύτερο: Αν τα «παρκαρισμένα» στην Ελβετία ελληνικά λεφτά είναι 200 δις, τότε, μάλλον η εικασία πως τα ελληνικά λεφτά στη Σιγκαπούρη, το Λουξεμβούργο, τα Καϊμάν κλπ είναι γύρω στα 600 δις στέκει και είναι απολύτως βάσιμη.

ΥΓ: Μέσα σε αυτό το «ωραίο κλίμα», ο φόρος των 10 ευρώ ανά στρέμμα για τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, είναι άλλη μια … αστειότητα του Γιάννη Στουρνάρα. Άλλο οι τσουκνίδες κι άλλο οι… θυρίδες!

rizopoulospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ