2013-09-17 03:13:04
Φωτογραφία για «Πειστικές αποδείξεις» για τη χρήση σαρίν καταδεικνύει η έκθεση του ΟΗΕ
Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ που πραγματοποίησαν έρευνα στην Συρία βρήκαν «πειστικές αποδείξεις» για την χρήση αερίου σαρίν κατά την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού, αναφέρεται στην έκθεσή τους.

«Συγκεκριμένα τα περιβαλλοντικά, χημικά και ιατρικά δείγματα που συλλέξαμε παρέχουν πειστικές αποδείξεις ότι χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι εδάφους-εδάφους που περιείχαν το νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν», αναφέρεται στην έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

Στην πρώτη σελίδα της έκθεσης αυτής, η οποία παραδόθηκε σήμερα από τον επικεφαλής των επιθεωρητών Όκε Σέλστρεμ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν προστίθεται ότι «χημικά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε μια σχετικά μεγάλη κλίμακα» κατά την διάρκεια της συριακής σύγκρουσης «κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών».

Στην έκθεση διευκρινίζεται ότι η επίθεση της 21ης Αυγούστου, η οποία προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 1.400 ανθρώπων, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, διαπράχθηκε με την βοήθεια «πυραύλων εδάφους-εδάφους που περιείχαν αέριο σαρίν».


Η έκθεση αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα σήμερα από τον Μπαν στους πρεσβευτές των 15 χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι η έκθεση θα επιβεβαίωνε την χρήση χημικών όπλων.

Φωτογραφία που δόθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στην δημοσιότητα - και από την οποία σε μεγέθυνση άντλησε τις πληροφορίες του για το περιεχόμενο της έκθεσης το πρακτορείο ειδήσεων Reuters - δείχνει τον Σέλστρεμ να παραδίδει την έκθεσή του για την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ