2013-09-17 05:25:04
Φωτογραφία για Τρινκιέρι: Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον μου
Η αποτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ δεν αποκλείεται να φέρει ανακατατάξεις και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το μέλλον του Αντρέα Τρινκιέρι είναι αβέβαιο.

Ο Ιταλός τεχνικός άφησε τα πάντα ανοιχτά, μίλησε για τα προβλήματα των απουσιών αλλά και την αδυναμία της ομάδας να παίξει άμυνα.

Ο Ιταλός προπονητής μίλησε μετά την καταδικαστική ήττα της Εθνικής από την Κροατία.

"Ήταν δύσκολο να ετοιμάσουμε το ματς ψυχολογικά και σωματικά. Είχαμε δύο ευκαιρίες να κερδίσουμε. Θέλαμε πολύ τη νίκη, παλέψαμε σκληρά, κάναμε μεγάλες επιστροφές, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κλειδί ήταν το τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς. Αν είχαμε παίξει καλή άμυνα θα είχαμε κερδίσει τον αγώνα.

Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τη γενικότερη εικόνα. Είμαστε απογοητευμένοι κι ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο. Είχαμε κάποιες δυσκολίες. Είχαμε τον τραυματισμό του Σπανούλη. Όλες οι άλλες ομάδες έχασαν ματς, αλλά εμείς τις κουβαλήσαμε τις ήττες. Η ήττα από τη Φινλανδία μάς πλήγωσε. Ήρθαμε με απουσίες και σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι δύσκολο να αντεπεξέλθεις.


Με τις επιλογές που είχα, όχι, δεν θα άλλαζα κάτι. Σίγουρα θα μας βοηθούσαν πολύ αν τους είχαμε μαζί μας ο Καλάθης, ο Κουφός και ο Μάντζαρης. Ήθελα να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Δυστυχώς δεν το κάναμε στη διοργάνωση. Όμως δεν κατηγορώ τους παίκτες μου. Το μπάσκετ πηγαίνει όλο και περισσότερο στο κομμάτι της ενέργειας. Βλέπετε την Ουκρανία που προχωρά επειδή έχει δώδεκα αθλητές, που τρέχουν και πηδούν κάνοντας το γήπεδο να μοιάζει μικρότερο για τους αντιπάλους. Εμείς δεν το κάναμε αυτό στο βαθμό που θέλαμε. Οι ομάδες που προσπαθούν να παίξουν μπάσκετ αντιμετωπίζουν προβλήματα σε αυτή τη διοργάνωση.

Είναι λάθος στιγμή να μιλήσουμε για το μέλλον μου. Ίσως μετά από μια-δυο μέρες. Τώρα πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση, να καθίσουμε κάτω και με καθαρό μυαλό να αποφασίσουμε. Αυτή η χώρα αξίζει να έχει μία καλύτερη παρουσία από την Εθνική της ομάδα."

Στο τέλος ο Αντρέα Τρινκιέρι κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν έκανε ελεύθερες επιλογές παικτών και η απάντησή του είχε ενδιαφέρον: "Πόσους ελεύθερους ανθρώπους ξέρετε; Κανέναν. Όμως δεν ήταν αυτό το πρόβλημα." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ