2013-09-17 06:27:03
Φωτογραφία για Νέες συγκρούσεις στην Τουρκία
Η τουρκική αστυνομία επενέβη και πάλι την Κυριακή το βράδυ σε πολλές πόλεις της Τουρκίας με δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού για να διαλύσει διαδηλωτές εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, αναφέρουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης. Στην Κωνσταντινούπολη, οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας ανέλαβαν δράση όταν εκατοντάδες διαδηλωτές ύψωσαν οδοφράγματα στα οποία έβαλαν φωτιά στο Καντίκιοϊ, μια συνοικία που θεωρείται προπύργιο της αντιπολίτευσης, στην ασιατική πλευρά της πόλης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν ενώ υπαίθριες συναυλίες με αίτημα "δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη" είχαν συγκεντρώσει το απόγευμα πολλές χιλιάδες ανθρώπους στο Καντίκιοϊ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, το οποίο διευκρίνισε πως περίπου δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Ένας δημοσιογράφος του αντιπολιτευόμενου τηλεοπτικού δικτύου IMC είναι μεταξύ των συλληφθέντων, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.


Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης σε μια περιφερειακή συνοικία της Άγκυρας, όπου διαδηλωτές ύψωσαν οδοφράγματα, σύμφωνα με το Dogan. Συμπλοκές έφεραν επίσης αντιμέτωπους μέχρι αργά τη νύκτα διαδηλωτές και αστυνομικούς στην Αντάκια (Αντιόχεια, νότια Τουρκία) όπου το πλήθος τιμούσε ήδη τη μνήμη του Αχμέτ Ατακάν, ενός 22χρονου κατοίκου της πόλης που έχασε τη ζωή του στις 9 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk.

Η οικογένεια του νέου υποστηρίζει πως σκοτώθηκε από βλήμα της αστυνομίας, πράγμα που διέψευσε ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ.

Ο θάνατος αυτός έχει ανανεώσει τις ταραχές σε όλη την Τουρκία, τρεις μήνες μετά τις χωρίς προηγούμενο αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τη χώρα τον Ιούνιο. Το κίνημα αυτό είχε στοιχίσει τη ζωή σε 6 ανθρώπους ενώ είχαν τραυματισθεί περισότεροι από 8.000, σύμφωνα με την ένωση τούρκων γιατρών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ