2013-09-17 09:15:25
Φωτογραφία για Λαβρόφ: Μόσχα και Κάιρο σε κοινή πορεία
Η εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή με πρώτο το Συριακό πρόβλημα και τις διπλωματικές προσπάθειες εξεύρεσης λύσης μέσω της διεθνούς εποπτείας του χημικού οπλοστασίου της Δαμασκού θα μονοπωλήσουν τις διμερής συνομιλίες του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον αιγύπτιο ομόλογό του Ναμπίλ Φαχμί, που βρίσκεται σήμερα στη Μόσχα.

Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης και την κατάσταση στην Αίγυπτο μετά τα γεγονότα του Ιουλίου. Αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΕΞ δήλωσε πως οι δύο πλευρές θα εξετάσουν προσεκτικά κάθε δυνατότητα εξεύρεσης λύσης που θα εξασφαλίζει την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών της χώρας.

«Η Μόσχα πιστεύει στον αιγυπτιακό λαό, ώστε να αποφασίσει μόνος του, μέσα από τον διάλογο  και χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις για το μέλλον του» δήλωσε ο ρώσος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως «η  Αίγυπτος αποτελεί έναν από  τους σημαντικότερους εταίρους της Ρωσίας στον αραβικό κόσμο. Οι μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας και αμοιβαίας συνεργασίας των δύο χωρών στηρίζεται στο επίσης αμοιβαίο σεβασμό για τα κοινά συμφέροντα.  Η Μόσχα ενδιαφέρεται για τη διατήρηση του ενεργού και σημαίνοντα ρόλου του Καΐρου στη Μέση Ανατολή και στις χώρες της Βόρειας Αφρικής»

Πηγή: ITAR-TASS
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ