2013-09-17 09:28:01
Φωτογραφία για Εμμονή των πιστωτών να μην παρεκκλίνει η κυβέρνηση από τις «ράγες» του Μνημονίου ...!!!
Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα θα στείλει σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, ζητώντας από τους πιστωτές να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους.

«Εμείς τηρούμε όσα συμφωνήσαμε. Είναι καιρός να τηρήσουν και οι πιστωτές τα συμφωνηθέντα» είναι η κεντρική γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου, ενόψει της σημερινής συνάντησης του κ. Σαμαρά με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο στις Βρυξέλλες για την ελληνική κυβέρνηση, παρά τα όσα θετικά είπε προ ημερών ο Μπαρόζο για τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Η κοινοτική επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, μετέφερε χθες στον Πρωθυπουργό, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, το κλίμα που υπάρχει στην έδρα της Ε.Ε., τονίζοντας ιδιαίτερα την εμμονή των πιστωτών να μην παρεκκλίνει η κυβέρνηση από τις ράγες του μνημονίου.


Παρά το γεγονός, ότι τις τελευταίες δυο μέρες, έγινε προσπάθεια από τμήμα του Μεγάρου Μαξίμου, να διαμορφωθεί η εικόνα πως δεν θα συζητηθεί το ελληνικό πρόγραμμα στις Βρυξέλλες, εντούτοις στο τραπέζι των συναντήσεων θα βρεθούν οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα γίνει συζήτηση για την επικείμενη ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός, αναμένεται να σημειώσει στους κοινοτικούς αξιωματούχους, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια λήψης νέων μέτρων και θα τονίσει την ανάγκη να προχωρήσει επιτέλους μια πιο αναπτυξιακή πολιτική, ώστε να δοθεί ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Η ελληνική κυβέρνηση ξορκίζει το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα και δεν είναι τυχαίο το επιχείρημα που προέβαλλε προχθές ο Πρωθυπουργός και το οποίο θα τονιστεί και στην καρδιά της Ε.Ε.: «H πρόσθετη χρηματοδότηση προβλέφθηκε από πέρσι, αφορά μικρά σχετικά ποσά, τα οποία έχουν δεσμευτεί οι πιστωτές να μας καλύψουν χωρίς νέους όρους και χωρίς νέα συμφωνία, φτάνει εμείς να πιάνουμε τους στόχους μας».

Παράλληλα θα επισημανθεί ότι η κυβέρνηση ότι είχε δεσμευθεί το εκπληρώνει και πως κανείς δεν μπορεί να της επιβάλλει και άλλα επώδυνα μέτρα, ειδικά όταν καταγράφεται ανεργία στο 27% και οι επτά στους δέκα νέους είναι άνεργοι.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει ο Αντ. Σαμαράς στην ανάγκη να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και θα επισημάνει τον κίνδυνο να υπάρξει αποσταθεροποίηση. «Οι πιστωτές μας ξέρουν τι γίνεται στην Ελλάδα. Είναι πλήρως ενήμεροι για την άνοδο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Χρυσής Αυγής» λένε κυβερνητικοί παράγοντες και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ενίσχυση των άκρων.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/273926/emmonh-twn-pistwtwn-na-mhn-parekklinei-h-kybernhsh-apo-tis-rages-toy-mnhmonioy#ixzz2f82ceDN6
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ