2013-09-17 10:50:06
Φωτογραφία για Ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκδήλωσαν τρεις επενδυτές
Τρία επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν προσφορές για να αποκτήσουν το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς χθες έληξε η σχετική προθεσμία.

Πρόκειται για τους γαλλικούς σιδηρόδρομους SNF, την κοινοπραξία που απαρτίζουν οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι RZD με τον όμιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και το Grampet Group που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ρουμανίας.

Οπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα υποβάλουν την εισήγησή τους σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συμβάλει στην αναβάθμιση και ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων της εταιρείας, στη δημιουργία συνεργειών μεταξύ των υποδομών της χώρας και στη βελτίωση πρόσβασης επιβατών και προϊόντων στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Προίκα για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η επιδότηση των σιδηροδρομικών γραμμών με 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο για την επόμενη πενταετία, αλλά και τα ακίνητα αξίας 110 εκατ. ευρώ που θα μεταβιβαστούν στην πλειοδότρια.

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ημέρες και για την τύχη του διαγωνισμού πώλησης της Rosco, της εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού, του οποίου η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα. Ενδιαφέρον έχει μέχρι στιγμής εκδηλώσει η γαλλική Alstom.
Τα Νέα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ