2013-09-17 11:44:19
Φωτογραφία για Πατρών - Πύργου: H πιο φονική Εθνική Οδός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Για αρκετά χρόνια, η κατ' ευφημισμόν «εθνική» οδός Πατρών-Πύργου διεκδικούσε, μαζί με το πέταλο του Μαλιακού (στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης), τον τίτλο του πιο φονικού ευρωπαϊκού δρόμου.

Τώρα πια, που οι εργασίες στον Μαλιακό ολοκληρώθηκαν και ο δρόμος έχει δοθεί στην κυκλοφορία, ο τίτλος πάει εξ ολοκλήρου στην περίπτωσή μας: Η πλέον φονική εθνική οδός της Ευρωπαϊκής Ενωσης παραμένει η Πατρών-Πύργου, με το αίμα των νέων, κυρίως, παιδιών να μην προλαβαίνει να στεγνώσει, αφού το ένα τροχαίο διαδέχεται το άλλο και ο κατάλογος εκείνων που χάνουν τη ζωή τους σε αυτόν συνεχώς να μεγαλώνει.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή τη μεγάλη αλυσίδα των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους στην Πατρών -Πύργου. Επείγει, εδώ και τώρα, να γίνει κάτι. Χρειάζεται ένα σχέδιο άμεσης δράσης από την Τροχαία Εθνικών Οδών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές για να σταματήσει η αιμορραγία.


Υποτίθεται πως η κατάσταση θα βελτιωθεί όταν κατασκευαστεί η νέα Εθνική Οδός , που θα είναι τμήμα της Ολυμπίας Οδού και η οποία έχει σχεδιαστεί με τρόπο, ώστε να είναι ασφαλής για τους οδηγούς. Αλλά το έργο έχει μπει στον καταψύκτη και θα κάνουμε πολλά χρόνια να το δούμε.

Θα περίμενε κανείς πως το πολιτικό προσωπικό της περιοχής θα είχε ξεσηκωθεί και θα έθετε ως προτεραιότητα να γίνει αυτός ο δρόμος το ταχύτερο δυνατόν για να σταματήσει η αιμορραγία στην άσφαλτο.

Παρά το γεγονός ότι αυτή την περιόδο ουσιαστικά συζητείται εκ νέου η σύμβαση για την Ολυμπία Οδό, τμήμα της οποίας είναι η Πατρών-Πύργου, ότι όλοι θα είχαν σηκώσει το θέμα ψηλά Με οργανωμένες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και όχι μεμονωμένες, τυπικές ενέργειες που αποφέρουν τυπικές, ανούσιες γραφειοκρατικές απαντήσεις.

Δεν αρκεί. Πρέπει όλοι οι βουλευτές ο περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι, το περιφερειακό και τα δημοτικά συμβούλια, το ΤΕΕ και όποιος άλλος εκπρόσωπος φορέα της περιοχής να κινητοποιηθούν για να προχωρήσει το θέμα της Ολυμπίας στο τμήμα Πατρών-Πύργου, το ταχύτερον δυνατόν για να σταματήσουμε να θρηνούμε για άδικα χαμένους συνανθρώπους μας.

Και, βέβαια, να έχουν και το θάρρος να πουν και την πικρή αλήθεια πως η Πατρών- Πύργου θα γίνει με την αρχική της χάραξη, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απορρίψει την αλλαγή (ανατολική χάραξη που διεκδικούσαν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι και οι φορείς της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας).

Στο μεταξύ διάστημα πρέπει να επιταχυνθούν τα έργα συντήρησης , αποκατάστασης, βελτίωσης στην υπάρχουσα Πατρών-Πύργου, που γίνονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με αρχικό προϋπολογισμό 1.800.000, και με το πρόσθετο κονδύλι των 4.000.000 που μόλις την περασμένη εβδομάδα δημοσιοποίησε η Περιφέρεια.

«Είναι εργασίες βελτίωσης της ποιότητας του οδοστρώματος και γενικότερα της ποιότητας του δρόμου, η ολοκλήρωση των οποίων θα εξομαλύνει την κατάσταση σε ένα δρόμο, που έχει γίνει σε άλλες εποχές και με διαφορετικές προδιαγραφές από αυτές που υπάρχουν σήμερα, και που βέβαια σχεδιάστηκε χωρίς πρόβλεψη δημιουργίας κόμβων και ανισόπεδων διαβάσεων, με αποτέλεσμα τρακτέρ, ζώα, σύγχρονα αυτοκίνητα, όλα, να κυκλοφορούν στο εθνικό δίκτυο, όπου ο φωτισμός είναι, στο μεγαλύτερο τμήμα του, είδος πολυτελείας.

ΓΩΓΩ ΚΑΡΑΛΗ-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ