2013-09-17 12:31:16
Φωτογραφία για Αμοιβή ύψους 15.000 δίδεται σε όποιον βοηθήσει να βρεθεί το λείψανο του Αγ. Πολύκαρπου
Χρηματική αμοιβή σε όποιον βοηθήσει να βρεθεί το κλεμένο λείψανο του Αγίου Πολυκάρπου δίνει η Ιερά Μονή Αμπελακιώτισσας Ναυπάκτου, έξι μήνες μετά την κλοπή του.

Οι πιστοί από την Ναύπακτο καθώς και οι μοναχοί της Μονής όντας αγανακτισμένοι από το γεγονός, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί το Ιερό Λείψανο.

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος των Αμπελακιωτισσοτών ο οποίος από την πρώτη στιγμή έσπευσε στο πλευρό των μοναχών, εμμένει στην απόφασή του για αμοιβή με 15.000 χιλιάδων ευρώ σε όποιον βοηθήσει να επανέλθει το Άγιο Χέρι πίσω στη Μονή.

Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο: 2634041207

Σύμφωνα με το nafpaktorama, το Μοναστήρι της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας (ή μονή Κοζίτσης) βρίσκεται πάνω από το ομώνυμο χωριό, περίπου 16 χλμ. απ' την Aνω Χώρα. Ιδρύθηκε το 1455 όταν, όπως θέλει η παράδοση, ένας βοσκός από το χωριό βρήκε μια εικόνα της Θεοτόκου κάτω από ένα δέντρο που σώζεται ακόμα και σήμερα.


Η εικόνα αυτή λέγεται ότι προερχόταν από το χωριό Αμπελάκια Θεσσαλίας το οποίο λεηλάτησαν οι Οθωμανοί μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρώτος ναός κτίστηκε το 1456, ενώ από το 1475 στην μονή βρισκόταν η λάρνακα με το δεξί χέρι του Αγίου Πολυκάρπου, πρώτου επίσκοπου Σμύρνης.

Το μοναστήρι είναι γνωστό για τη λατρευτική εικόνα της Παναγίας, τα λείψανα του χεριού του Αγίου Πολυκάρπου, τον χρυσοκέντητο επιτάφιο και το παραδοσιακό πανηγύρι που γίνεται το Δεκαπενταύγουστο.

Μέσα στο χωριό της Αμπελακιώτισσας βρίσκεται και ο ναός του Αγίου Νικολάου, ο οποίος διαθέτει ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο σπάνιας τέχνης που κατασκευάστηκε γύρω στα 1748.

Πηγή: dogma
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η συνταγή της Ημέρας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η συνταγή της Ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ