2013-09-17 12:56:06
Φωτογραφία για Καταγγελία αναγνώστη για παράνομο αίτημα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Εδώ και αρκετές ημέρες υφίσταμαι μια μεγάλη ταλαιπωρία σχετικά με πιστοποιητικό υγείας.

Όλα ξεκίνησαν όταν προκειμένου να βγάλω άδεια δασκάλου χιονοδρομίας απο τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μεταξύ άλλων μου ζήτησαν πιστοποιητικό υγείας απο 3 ειδικότητες: Ακτινολόγου- Παθολόγου και ψυχιάτρου.

Θα μπορούσα να πάω σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ιδιωτική κλινική ή Ιατρείο και να τελειώνω μέσα σε 1-2 ημέρες. Όχι όμως για την Γ.Γ.Α που επιμένει ότι ΜΟΝΟ απο κρατικό νοσοκομείο θέλουν το πιστοποιητικό υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη όμως για τα πιστοποιητικά υγείας πρέπει να περιμένουμε το νοσοκομείο που τα εκδίδει και να ορίσουμε ραντεβού. Ξεκίνησα με το Γεννηματάς όπου τα ραντεβού είχαν κλείσει, περίμενα τη σειρά του ΑΧΕΠΑ όπου μου δώσανε ημερομηνίας 2 μήνες μετά, πήρα τηλέφωνα σε Παπανικολάου, Παπαγεωργίου...εις μάτην όμως καθώς οι ημερομηνίες είναι απαγορευτικές για την δουλειά που το χρειάζομαι.


Εξηγώ πως θέλω ένα πιστοποιητικό για δάσκαλο χιονοδρομίας. Για να εργαστώ ως δάσκαλος όλες οι δουλειές κλείνουν αυτό το διάστημα μέχρι και Οκτώβριο. Πως εγώ θα μπορέσω να συζητήσω οτιδήποτε όταν δεν θα έχω καμία άδεια στα χέρια μου;

Με την προτροπή ενός συναδέλφου βρήκα κοντινή διαθέσιμη ημερομηνία όχι στην Θεσσαλονίκη, αλλά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (70χλμ απόσταση). Έτσι λοιπόν θα αναγκαστώ να μεταβώ εκεί 2 φορές (ο ψυχίατρος είναι σε άλλη ημερομηνία), επειδή πολύ απλά κάποιοι στη ΓΓΑ καταχρηστικά ζητούν μόνο γνωματεύσεις απο κρατικό νοσοκομείο.

Η στάση αυτή, εκτός της μεγάλης ταλαιπωρίας μας, αφενός διεγείρει ερωτηματικά θεωρώντας τους ιδιώτες γιατρούς ως αναξιόπιστους και αφετέρου είναι παράνομη διότι Αντιβαίνει τον νόμο Άρθρο 122 (Ν. 2071/92 και άρθρο 5 του ν.3418/2005 όπου πλέον υπάρχει ΙΣΟΤΙΜΙΑ ιατρικών πιστοτποιητικών.

Κανονικά θα έστελνα χαρτιά ιδιωτών στη ΓΓΑ με τον νόμο και αν ήθελαν ας μου απαντούσαν γραπτώς γιατί δεν τα δέχονται, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να καταναλώσω χρόνο και χρήμα σε δικαστικές διενέξεις...

Η Ελλάδα ψηφίζει νόμους όπου το ίδιο το Ελληνικό δημόσιο δεν τηρεί.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ