2013-09-17 13:15:04
Φωτογραφία για Χωρίς αυτοδύναμη πλειοψηφία ο συνασπισμός της Μέρκελ - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Σε σκληρή κούρσα αναδεικνύεται η εκλογική μάχη στη Γερμανία καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν τον κυβερνητικό συνασπισμό της Άγκελα Μέρκελ να δίνει μάχη για να αποκτήσει την απαραίτητη πλειοψηφία-αυτοδυναμία στη Βουλή.

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Stern, το κόμμα της νυν καγκελαρίου, το CDU,προηγείται με ποσοστό 39%, διατηρώντας αμετάβλητες τις δυνάμεις του από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), οι κυβερνητικοί εταίροι της κας. Μέρκελ, φέρονται να έχουν χάσει μία ποσοστιαία μονάδα και να ισορροπούν στο 5%, ποσοστό οριακό για να μπουν στη βουλή.

Στον αντίποδα, το βασικό κόμμα τη αντιπολίτευσης, το SPD και οι σύμμαχοί τους οι Πράσινοι, αποσπούν το 25% και 9% αντιστοίχως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Η ακροαριστερή παράταξη Left αποσπά το 10%. Το SPD πάντως έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ακροαριστερά.

Εάν επαληθευτούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και στις εκλογές της Κυριακής, τότε η κα. Μέρκελ θα δυσκολευτεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και η Γερμανία ενδέχεται να οδηγηθεί εκ νέου σε έναν «μεγάλο συνασπισμό» των δύο ισχυρότερων κομμάτων (CDU – SPD), όπως έγινε πάλι υπό τη Μέρκελ την περίοδο 2005 – 2009.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ