2013-09-17 13:55:03
Φωτογραφία για Η απόφαση για την ελληνική βοήθεια θα ληφθεί το 2014
Μέρκελ: Δε θα υπάρξει νέο κούρεμα του χρέους

Για το 2014 μεταθέτει την απόφαση για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά ότι δεν προβλέπει απομείωση του ελληνικού χρέους.

Κατά τη διάρκεια νέας συνέντευξης της, η γερμανίδα καγκελάριος, υποστήριξε ότι οι διαρθρωτικές αδυναμίες στις οικονομίες των κρατών του νότου πρέπει να διορθωθούν, προσθέτοντας πως «είναι καλύτερο να είμαστε σκληροί ο ένας με τον άλλο τώρα».

«Δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη αλλά θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι κάθε κράτος-μέλος, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του», δήλωσε η Α. Μέρκελ, τονίζοντας ότι η κατάσταση σήμερα στην ευρωζώνη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν μερικά χρόνια.

«Αυτό μπορεί να το δει κανείς εάν κοιτάξει τα επιτόκια των κρατικών χρεών, τα οποία είναι σταθερά. Οι αγορές έχουν εμπιστοσύνη στη σταθερότητα της ευρωζώνης ως σύνολο, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος η οποία αναγνώρισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, αλλά δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα», είτε για την Ελλάδα είτε για άλλη χώρα της ευρωζώνης.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ