2013-09-17 16:50:06
Φωτογραφία για Η ισχυρή γυναίκα της Ρωσίας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
του Αιμίλιου Πολυγένη

Την πρόεδρο της Άνω Δούμας της Ρωσίας κα Βαλεντίνα Ματβιένκο, υποδέχθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Την κα Ματβιένκο υποδέχθηκε στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Άνω Δούμας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος την καλωσόρισε με ιδιαίτερη θέρμη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ισχυρή γυναίκα της Ρωσίας από σεβασμό έκανε μια μικρή υπόκλιση και ασπάστηκε το χέρι του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

"Η Ελληνορωσική φιλία συνεχίζεται και οι δεσμοί των δύο χωρών είναι ιστορικοί", ανέφερε η κα Ματβιένκο απευθυνόμενη προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Επίσης η Πρόεδρος τόνισε: "Μακαριώτατε γνωρίζουμε ότι έχετε προσφέρει πάρα πολλά, και να ξέρετε ότι είστε πολύ αγαπητός στον ρωσικό λαό."


Κλείνοντας η κα Ματβιένκο προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να επισκεφθεί για ακόμη μια φορά την Ρωσία.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, συμφώνησε ότι οι δεσμοί των δύο χωρών είναι ιστορικοί, συμπληρώνοντας ότι είναι και πνευματικοί.

"Ακόμα θυμάμαι την επίσκεψή μου στη Μόσχα, θαύμασα το μεγαλείο αλλά και την αναγέννηση της Ορθοδοξίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στην πρόεδρο της Άνω Δούμα μια εικόνα του Αποστόλου Παύλου, ενώ η κα Ματβιένκο προσέφερε στον Μακαριώτατο ένα Ρωσικό Ευαγγέλιο.

Φώτο: Χρήστος Μπόνης
romfea.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ