2013-09-17 17:31:05
Φωτογραφία για Ρουμανία: Σε ισχύ ο επαίσχυντος νόμος για τα αδέσποτα
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου δήλωσε ότι θα θέσει σε ισχύ "χωρίς επιφυλάξεις" το νόμο για... τα αδέσποτα σκυλιά, υπό τη μορφή που υιοθετήθηκε από τη Βουλή.

"Θα θέσω σε ισχύ το νόμο για τα αδέσποτα σκυλιά χωρίς επιφυλάξεις. Νομίζω ότι είναι αυτό που πρέπει να γίνει. Εφ' όσον φέρουμε τον πληθυσμό των σκύλων σε ένα λογικό ποσοστό, μπορούμε να σκεφθούμε έναν άλλο τρόπο. Αλλά τώρα αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους πολίτες γενικά" ανέφερε ο πρόεδρος της Ρουμανίας.

Στις 10 Σεπτεμβρίου υιοθετήθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχέδιο νόμου για τους αδέσποτους σκύλους.

Ο νόμος προβλέπει ότι σε διάστημα 14 ημερών από την περισυλλογή ενός σκύλου, αν δεν τον αναζητά κανείς ή δεν υιοθετείται τότε η τοπική αρχή μπορεί να αποφασίζει την ευθανασία ή την παράταση της παραμονής σε καταφύγιο εφ΄όσον υπάρχουν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, το Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφανθεί για τη συνταγματικότητα του νόμου μετά από προσφυγή 29 γερουσιαστών.

Οι γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι ο νόμος διαφέρει ως προς το περιεχόμενο από το νόμο που υιοθέτησε η Ρουμανική Γερουσία στις 12 Μαρτίου του 2013.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ