2013-09-17 20:04:03
Φωτογραφία για Βρετανοί «θύματα» της γερμανικής σχολαστικότητας
Η αστυνομία ακινητοποίησαν το «τανκ» τους και τους έστειλε στο κρατητήριο. Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις Βρετανούς που συμμετείχαν στο 2013 Motoscape Rally, από τη Γαλλία στην Τσεχία, με ένα αυτοσχέδιο… «τανκ».

Οι τρεις 26χρονοι φίλοι, που συγκέντρωναν χρήματα για τη βρετανική οργάνωση «Help For Heroes», ξόδεψαν 500 λίρες για ένα Ford Galaxy, το οποίο μετέτρεψαν σε «τανκ» βάφοντάς το σε χρώματα παραλλαγής και προσθέτοντας έναν παλιό σωλήνα σαν πολυβόλο.

Αλλά, τα όνειρά τους να κερδίσουν το πρώτο βραβείο ναυάγησαν στη Γερμανία, όταν η αστυνομία τους ακινητοποίησε στην άκρη του δρόμου και τους εξέτασε για περισσότερες από δύο ώρες ενώ παράλληλα έκαναν ελέγχους ασφαλείας και στο «τανκ».

«Οι γερμανικοί έλεγχοι ασφάλειας μεταφορών είναι πολύ πιο αυστηροί από τους δικούς μας», δήλωσε ο Matthew Antoszkiw. «Μας είπαν πως τα φρένα μας δεν ήταν σε καλή κατάσταση και πως το αυτοκίνητο είχε πολλή σκουριά, ωστόσο το αυτοκίνητο είχε περάσει από τους αντίστοιχους ελέγχους στη Βρετανία και ήταν και κανονικά ασφαλισμένο», πρόσθεσε.


«Πιστεύουμε πως απλά δεν τους άρεσε ένα βρετανικό αυτοκίνητο να περνά από τη χώρα τους σαν τανκ», κατέληξε.

Η αστυνομία τους ενημέρωσε στη συνέχεια πως προέκυπτε κόστος 4.000 ευρώ για να γίνουν στο όχημα οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει.

«Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που φτάσαμε στη Γερμανία. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα περνώντας στη Γαλλία, το τανκ δεν ενόχλησε κανέναν. Δεν πιστεύουμε πως κάναμε κάτι κακό, αντίθετα κερδίσαμε και 50 λίρες για το όχημά μας, τις οποίες τα δώσουμε στην οργάνωση «Help For Heroes», τόνισε ο Antoszkiw και πρόσθεσε: «ξέραμε μόλις είδαμε το περιπολικό πως θα είχαμε προβλήματα».

«Ήταν πολύ αγενείς», είπε ο 26χρονος για τους Γερμανούς αστυνομικούς, σύμφωνα με τη Daily Mail. «Μας σφύριζαν για να βγούμε από το αυτοκίνητο, ήταν προφανές πως δεν τους άρεσε», σημείωσε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Έσση είπε πως το όχημα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε λόγω της παράξενης όψης του.

«Κάναμε ελέγχους, βρήκαμε σοβαρά προβλήματα στα φρένα και σκουριά. Έτσι το ράλι τελείωσε νωρίς για τους νεαρούς», πρόσθεσε.

Τελικά οι τρεις έφυγαν… με τα πόδια από το αστυνομικό τμήμα κι έπρεπε να βρουν τρόπο να γυρίσουν σπίτι τους.

«Μας άφησαν χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς ξενοδοχείο, να βρούμε την άκρη μόνοι μας. Ευτυχώς βρήκαμε πτήσεις την επόμενη ημέρα αλλά χάσαμε τα χρήματα που είχαμε καταβάλει στο ξενοδοχείο της Πράγας αλλά και για τις πτήσεις της επιστροφής από την Τσεχία», τόνισε ο Antoszkiw.

Όσο για το αντίστοιχο ράλι της επόμενης χρονιάς, οι διοργανωτές έχουν ήδη επιτρέψει στο πλήρωμα του «τανκ» την ελεύθερη συμμετοχή. «Αν πάμε, δεν θα περάσουμε ξανά από τη Γερμανία, δεν υπάρχει και τίποτα για να δούμε ούτως ή άλλως», κατέληξε ο 26χρονος.

lefteria.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ