2013-09-17 20:22:06
Φωτογραφία για Αποτελέσματα και φωτογραφίες από τον ιστιοπλοϊκό αγώνα “ΛΙΧΑΣ 2013″ στις Ράχες
Με σύμμαχο τον αέρα ολοκληρώθηκε το περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας Κεντρικής Ελλάδας, “ΛΙΧΑΣ 2013”.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Ραχών, με την βοήθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο αγώνας ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου με μια τριγωνική διαδρομή, περίπου 30 ναυτικών μιλίων, με αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι των Ραχών, η οποία πρόσφερε άφθονο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στις Ράχες, στα Λιχαδονήσια, στην Ακτή Καζαντζίδη, στα Καμένα Βούρλα, στον Καραβόμυλο, αλλά και σε όλες τις παραλίες γύρω από αυτές τις τοποθεσίες.

Ο άνεμος έπνεε ευνοϊκά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλάζοντας κατεύθυνση σχεδόν παράλληλα με την αλλαγή κατεύθυνσης του στόλου. Το πρώτο σκάφος πέρασε τη γραμμή τερματισμούς σε λιγότερο από 4,5 ώρες, ενώ το τελευταίο τερμάτισε μια ώρα αργότερα.

Η μέρα έκλεισε με την απονομή των αναμνηστικών, φαγητό και μουσική, προσφορά του Ναυτικού Ομίλου Ραχών.

Από τη γιορτινή ατμόσφαιρα δεν έλειψε ο χορός και ο χιουμοριστικός σχολιασμός του αγώνα από τον Πρόεδρο του Ομίλου.

Την Κυριακή, η εκκίνηση για την πρώτη ιστιοδρομία όρτσα-πρύμα δόθηκε στις 12:30π.μ., με τον αέρα να “δυσκολεύει” αρκετά τα σκάφη, αλλά και να τα προκαλεί να επιδείξουν την τεχνική τους. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στις 16:10μ.μ.. Στα συν της ημέρας τα δελφίνια που έκαναν την εμφάνιση τους στον όρμο των Ραχών, ανάμεσα στις δύο ιστιοδρομίες.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ραχών ευχαριστεί τα σκάφη FATA MORGANA, ΔΗΜΗΤΡΑ, SUERTE, ΟΡΦΕΑΣ (του Ι.Ο.Β.Α.Θ.), ZEFYROS, GALAPAGOS (του Ν.Ο. Λίμνης Ευβοίας), BLUES (Ν.Ο. Αγ. Κωνσταντίνου), ΑΘΗΝΑ, NOTOS, ZOOLI CROOLI (του N.O.Ρ.) και τα πληρώματα τους για την συμμετοχή, τον κ. Κώστα Ντεγιάννη για την βοήθεια του στις Επιτροπές Αγώνα, καθώς και την κα. Φανή Παπαθωμά, αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, για την παρουσία της.

Αποτελέσματα στη γενική κατάταξη:

1ο SUERTE (Ι.Ο.Β.Α.Θ.), 2ο FATA MORGANA (Ι.Ο.Β.Α.Θ.), 3ο ZEFYROS (Ν.Ο. Λίμνης Ευβοίας)

Αποτελέσματα στην 1η κατηγορία (ORC1):

1ο SUERTE (Ι.Ο.Β.Α.Θ.), 2ο ZEFYROS (Ν.Ο. Λίμνης Ευβοίας), 3ο DIMITRA (Ι.Ο.Β.Α.Θ.)

Αποτελέσματα στην 2η κατηγορία (ORC2):

1ο FATA MORGANA (Ι.Ο.Β.Α.Θ.), 2ο ZOOLI CROOLI (N.O.Ρ.), 3ο NOTOS (N.O.Ρ.)
stilida.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ