2013-09-18 02:44:03
Φωτογραφία για Εκπομπές του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας 89,5 τη Τετάρτη
Από το Γραφείο Τύπου

06:00 Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

11:00 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Η ταυτότητα της Εκκλησίας», ο Δημήτρης Ριζούλης παρουσιάζει αυτό τον καιρό μιά σειρά εκπομπών με τον γενικό τίτλο:«Ορθοδοξία και Περιβάλλον». Σήμερα το θέμα είναι: «Η φύση και η καταστροφή του κόσμου στην Αποκάλυψη του Ιωάννη». Καλεσμένος είναι ο κ. Σωτήρης Δεσπότης, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών.

12:00 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΟΙΚΕΙ:

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Εκκλησία παροικεί:», που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στην εν γένει ζωή της κοινωνίας της έδρας κάθε Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα το θέμα είναι:«Η Εκκλησία που παροικεί στον Πειραιά».


13:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Ταξίδι στη σκιά του Βυζαντίου» του Ουίλιαμ Νταλρίμπλ.

14:30 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Ιστορίες Γερόντων», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται σε διδακτικές ιστορίες Γερόντων μέσα από το «Γεροντικό» καθώς και άλλα Εκκλησιαστικά κείμενα.

15:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Σύγχρονα λειτουργικά θέματα και προβληματισμοί », που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, έχει σήμερα θέμα: «Αρτοκλασία - Ιστορική αναδρομή και ενσωμάτωση στη Θεία Λατρεία. Μέρος Β΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Χρήστος Πανάγου, θεολόγος και μουσικοδιδάσκαλος.

17:00 ΟΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Όπου ταξιδεύω η Ελλάδα μου χαμογελάει», που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στην εν γένει ζωή των κοινωνιών της ευρύτερης περιφέρειας κάθε Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα το θέμα είναι: «Στη Λευκάδα η Ελλάδα μου χαμογελάει».

18:00 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Εκκλησία και Επιστήμη», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, έχει σήμερα θέμα: «Όρια επιστήμης και πίστης. Μέρος Β΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Βασίλειος Μανιμάνης, Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής στο Παν/μιο Αθηνών.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21:30 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Ιστορίες Γερόντων», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται σε διδακτικές ιστορίες Γερόντων μέσα από το «Γεροντικό» καθώς και άλλα Εκκλησιαστικά κείμενα.

22:00 ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΕΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Ορθόδοξη εικονογραφική τέχνη σήμερα», που παρουσιάζει ο Καθηγητής Παν/μίου κ. Γεώργιος Κόρδης, έχει σήμερα θέμα: «Ο ρυθμός και η εσωτερική οργάνωση της εικόνας».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Ο Φάνης Μουρατίδης διαβάζει από το βιβλίο «Ημερολόγιο» του π. Αλεξάνδρου Σμέμαν. Εκδόσεις Ακρίτας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ