2013-09-18 07:24:06
Φωτογραφία για ΕΣΠΑ και πρόωρη συνταξιοδότηση για τους σχολικούς φύλακες
Προσπάθειες για να μειωθεί η ένταση με τους απολυμένους σχολικούς φύλακες θα καταβάλει η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες. Μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου, του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Παιδείας αναζητείται τρόπος ώστε να καλυφθούν τα κενά που προκύπτουν σε αρκετά σχολεία με την κατάργηση του κλάδου τους.

Τα κενά αυτά πρόκειται να καταλειφθούν από εργαζόμενους που έχουν την ανάλογη προϋπηρεσία. Έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις που είτε θα δίνουν ευκαιρία στους απολυμένους να επιστρέψουν σε αντίστοιχες θέσεις, είτε θα διευκολύνεται η συνταξιοδότηση όσων βρίσκονται λίγα χρόνια από τη σύνταξη.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να υλοποιηθεί πρόγραμμα 3800 προσλήψεων σχολικών φυλάκων μέσω του ΟΑΕΔ σε δήμους που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Προτεραιότητα για τις προσλήψεις θα έχουν τα κοινωνικά κριτήρια που θα τεθούν. Τις προσλήψεις πρόκειται να τις αναλάβει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τους δήμους που θα δηλώσουν ότι έχουν ανάγκη. Οι διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ενημερώσουν το υπουργείο Παιδείας για τα κενά που υπάρχουν και βάση των στοιχείων αυτών θα προκηρυχτούν οι θέσεις.


Επιπλέον στο τραπέζι έχει πέσει επίσης η αναγνώριση συντάξιμων χρόνων, ώστε όσοι σχολικοί φύλακες είναι μεγαλύτεροι των εξήντα ετών, να μπορούν να πάρουν σύνταξη άμεσα. Δεδομένου ότι η πρώτη πενταετία απασχόλησης των σχολικών φυλάκων δεν αναγνωρίζεται στα συντάξιμα χρόνια, διευκολύνει την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει των αριθμό των πραγματικά απολυμένων μέσω της άμεσης συνταξιοδότησής τους.

Οι σχολικοί φύλακες που έχουν απολυθεί είναι περίπου 2200 και συμμετέχουν σταθερά αυτή την εβδομάδα στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Την Τρίτη υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ των σχολικών φυλάκων και της αστυνομίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και τρεις διαδηλωτές διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ