2013-09-18 07:49:05
Φωτογραφία για Γιορτή ψωμιού στο Αίγιο
Μια μεγάλη ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ στα Ψηλαλώνια Αιγίου διοργανώνει η Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιαλείας στις 28-29-30 Σεπτεμβρίου 2013. Η ιστορική αυτή συντεχνία που πρωτοδημιουργήθηκε το 1917 ως Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αρτοποιείων και μετεξελίχθηκε σε Συντεχνία Αρτοποιών Αιγίου ο Άγιος Γεώργιος το 1937, ακολουθεί τη δυναμική της πορεία στο χώρο αριθμώντας σήμερα 59 μέλη αρτοποιούς της ευρύτερης περιοχής.

«Εδώ ζυμώνεται, εδώ ψήνεται! στον φούρνο της γειτονιάς» είναι το σύνθημα της ΓΙΟΡΤΗΣ ΨΩΜΙΟΥ που ξεκινά με το άνοιγμα ενός ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΨΩΜΙΟΥ, με την κυκλοφορία της εφημερίδας «Τα νέα του ψωμιού αλλά και... τα παλιά» και κορυφώνεται με το εορταστικό τριήμερο 28-29-30/9 όπου θα λειτουργήσει υπαίθριο εργαστήριο άρτου και αρτοσκευασμάτων, θα πραγματοποιηθούν φωτο-εκθέσεις, ποικίλες εκδηλώσεις αλλά και εκπαιδευτικά-ψυχαγωγικά δρώμενα για παιδιά!

Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΩΜΙΟΥ θα λειτουργεί καθημερινά από τη Δευτέρα 23/9 ως τη Δευτέρα 30/9 και ώρες 10:00-13:00 & 18:00-20:00 σε κλειστό χώρο πίσω από τον Πύργο των Υψηλών Αλωνίων
. Τα εκθέματα, εργαλεία και τα σχετικά με τον κύκλο του ψωμιού αντικείμενα έχουν παραχωρηθεί ευγενώς από δύο μουσειακούς χώρους της πόλης μας, το Δημοτικό Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου (Δεσποτοπούλων 2) και το Μουσείο Κέντρο Αχαϊκής Γης (Λόγγος) καθώς και από το Κέντρο Λόγου & Τέχνης-Μουσείο ΔΙΕΞΟΔΟΣ Μεσολογγίου, τους Μύλους Κεπενού και τους Μύλους Παπαφίλη.

Μαθητικός Αρτο-Διαγωνισμός!

4 tablets για τους νικητές - Υποβολή συμμετοχής ως Παρασκευή 27/9

Μεγάλος Αρτο-Διαγωνισμός με έπαθλο 4 tablets θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της ΓΙΟΡΤΗΣ ΨΩΜΙΟΥ. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να καταγραφούν οι σκέψεις των νέων ανθρώπων για τα αρτοποιεία και το ψωμί μας αλλά και οι προτάσεις τους για αλλαγές, βελτιώσεις, καινοτομίες που θα βοηθήσουν τους σύγχρονους αρτοποιούς της περιοχής!

Α΄ Κατηγορία: Αρτο-Διαγωνισμός για μαθητές Δημοτικού

Θέμα : Ζωγράφισε με χρώμα και φαντασία το αρτοποιείο της γειτονιάς σου όπως είναι ή ακόμα καλύτερα όπως θα ήθελες να είναι! Αν προτιμάς, ζωγράφισε σκηνές από τον κύκλο του ψωμιού όπως το χωράφι και το γεωργό ή το μύλο με τον μυλωνά και τη μυλωνού ή το φούρναρη να ζυμώνει και να φουρνίζει ή ακόμα μια εικόνα παρμένη από σχετικό παραμύθι!

Β΄ Κατηγορία: Αρτο-Διαγωνισμός για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

Θέμα : Γράψε, το πολύ σε μια σελίδα, τη δική σου πρόταση για το φούρνο της γειτονιάς σου, τι θα ήθελες να εξακολουθεί να γίνεται με παραδοσιακό τρόπο και τι με σύγχρονο;

Οι μαθητές πρέπει να υποβάλουν τις συμμετοχές τους (σημειώνοντας όνομα, τάξη, σχολείο) ως το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2013 στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΩΜΙΟΥ είτε να τις παραδώσουν στον διευθυντή του σχολείου τους.

Οι δυο καλύτερες ζωγραφιές (Α΄ Κατηγορία για μαθητές Δημοτικού) και οι δύο καλύτερες έγγραφες προτάσεις (Β΄ Κατηγορία για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου) θα κερδίσουν από 1 tablet– δώρο από τη Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιαλείας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ