2013-09-18 08:36:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Νεκρώνουν τα πάντα σήμερα - Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι δάσκαλοι - Ποιοι απεργούν
Κορυφώνονται από σήμερα και για τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα οι αντιδράσεις των εργαζομένων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική , μέσα και από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει με τετράωρη στάση εργασίας η ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι το Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό τομέα, γιατροί, Καθηγητές, Δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί από τον χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ , εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά ταμεία, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα , οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ καθώς και οι Δικηγόροι, σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, προχωρούν από σήμερα σε 48 απεργία ενάντια στην κυβερνητική, πολιτική, την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προχωρούν από τις 9.00 το πρωί σε στάση εργασίας έως και τις 12.00 το μεσημέρι.

Στην Πάτρα σημείο εκκίνησης των κινητοποιήσεων και σήμερα, η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου στις 10.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.


Αναλυτικότερα

Θα νεκρώσουν χωρίς γιατρούς για δύο ακόμα ημέρες οι δημόσιες μονάδες υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ) στην περιοχή, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν για δυο ακόμα εικοσιτετράωρα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις δηλώνοντας την κατηγορηματική τους αντίθεση στη διάλυση του ΕΣΥ, τις εκκενώσεις Νοσοκομείων, τις διαθεσιμότητες, τις ελλείψεις υλικών και τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ «που σημαίνουν εκατοντάδες θανάτους συνανθρώπων μας» όπως αναφέρουν.

Στον ΟΣΕ

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού στην περιοχή, καθώς για τέσσερις ώρες δεν θα εκτελεστούν δρομολόγια του προαστιακού από Πάτρα προς Ρίον και αντίστροφα ενώ θα ματαιωθούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ καθώς και τα δρομολόγια του οδοντωτού. Τα δρομολόγια του προαστιακού και του ΟΣΕ που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Μεταξύ Αγ. Ανδρέα- Πάτρας- Ρίου- Αγ. Βασιλείου: 1309, 2301, 2302, 2303, 2304, 2305, 2306, 2307, 2308.

Μεταξύ Αεροδρομίου- Κιάτου- Αεροδρομίου: 4408, 4410, 4412, 4414, 4416, 4411, 4413, 4415, 4417, 4419. Τα τελευταία δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν είναι από αεροδρόμιο προς Κιάτο στις 08:44 και από Κιάτο προς αεροδρόμιο στις 09:25.

Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταξύ Κιάτου- Πάτρας και αντιστρόφως: Λ06, Λ08, Λ05.

Μεταξύ Διακοπτού- Καλαβρύτων- Διακοπτού: 1332, 1333. Η αμαξοστοιχία 1336 θα κυκλοφορήσει μετά τη λήξη της στάσης.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, Τετάρτη και Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΙ

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι καθηγητές των ΤΕΙ, μετά τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων, με 24ωρη απεργία την Τετάρτη.

Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών των ΤΕΙ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, με βασικό αίτημα να μην εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι απεργίες στις οποίες βρίσκονται από Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξη περισσότερων από 600 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ

Σε συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ στις 18 έως 19 Σεπτεμβρίου, καλεί τα μέλη του, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Σε ανακοίνωση, το ΔΣ του ΣΕΑ, καταγγέλλει «την πολιτική των απολύσεων και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και μάλιστα με την έμφαση που δίνεται στο χτύπημα των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πολιτισμός)», επαναλαμβάνει ότι «οι 250 ή 500 διαθεσιμότητες στο ΥΠΠΟΑ είναι μόνο η αρχή των απολύσεων που έρχονται» και τονίζει ότι «η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, αντιθέτως έχει ανάγκη από προσωπικό στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη την χώρα».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ