2013-09-18 10:58:04
Φωτογραφία για Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Σαμαρά
Τη νέα θέση του πρωθυπουργού «τέλος στην εποχή των μνημονίων» εξέτασε σε επανειλημμένες συσκέψεις της η ηγεσία της Κουμουνδούρου. Στις περισσότερες εκ των συσκέψεων αυτών, μάλιστα, συμμετείχε... και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός, κάτω από τις κοινωνικές πιέσεις, αναγκάστηκε να λάβει θέση κατά ενός νέου Μνημονίου, γεγονός που χαρακτηρίζουν «στρατηγική υποχώρηση» του Μεγάρου Μαξίμου. Η πλειοψηφία των στελεχών, επίσης, συνδέει τη θέση του Αντώνη Σαμαρά με την πρόθεσή του να προχωρήσει σε πρόωρες κάλπες το αργότερο τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.

Η αντιμετώπιση, μάλιστα, του πρωθυπουργού θα είναι στην κατεύθυνση «καλώς ήρθες στις θέσεις μας, όμως όλο αυτό το διάστημα υπήρξες μνημονιακότερος των μνημονιακών και, άρα, δεν μπορεί παρά να φύγεις και εσύ μαζί με το Μνημόνιο».


Στην Κουμουνδούρου, πάντως, παρά την εκτίμηση της ηγεσίας ότι θα υπάρξει και τρίτο Μνημόνιο, υπάρχουν και βουλευτές, όπως π.χ. ο υπεύθυνος Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, που εκτιμούν ότι ενδέχεται όντως να μην υπάρξει νέο Μνημόνιο. «Μετά την αποτυχία του 1ου και 2ου Μνημονίου, νομίζω ότι δύσκολα θα υπάρξει Μνημόνιο 3 αν και τίποτα δεν αποκλείεται» είχε δηλώσει ο Γ. Σταθάκης στη Real News (8 Σεπτεμβρίου) σε μια συνέντευξη χαρακτηριστική και των προβληματισμών που υπάρχουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεχίσει πάντως τη στοχοποίηση του πρωθυπουργού μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την Γερμανία, με τον πρόεδρο του κόμματος να επαναφέρει το αίτημα για προσωπική μονομαχία μαζί του στη Βουλή ή τα τηλεοπτικά κανάλια.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ