2013-09-18 11:02:04
Φωτογραφία για Επισκόπηση Τύπου - Tι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φόρος από 1,5 έως 236 ευρώ!

Η εφημερίδα γράφει ότι "χαράτσι-φωτιά που θα φτάνει έως και τα 236 ευρώ το στρέμμα θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και εκτός σχεδίου ακινήτων, όπως προκύπτει από το προσχέδιο του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, που θα επιβληθεί το 2014".

ΕΘΝΟΣ: Κύμα αλλαγών σε συντάξεις - επιδόματα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο γύρο ενοποιήσεων των Ταμείων προτείνει ο ΟΟΣΑ, με έκθεση που παρελήφθη από το υπουργείο Εργασίας. Ως φορείς κύριας ασφάλισης διατηρεί μόνο τρεις, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ. Υγειονομική περίθαλψη θα παρέχεται μόνο από τον ΕΟΠΥΥ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Ιλαρίωνας: «Θα ζήσουμε τους έσχατους καιρούς»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άλλη μια σπουδαία μορφή της Ελληνορθοδοξίας, που κοιμήθηκε πριν από επτά ολόκληρα χρόνια, προειδοποιούσε για τα επερχόμενα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο νέος φόρος για χωράφια και αυθαίρετα κτίσματα


Η εφημερίδα γράφει "από 1,5 ευρώ έως 47 ευρώ το στρέμμα ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων για όσους έχουν αγροτεμάχια και βοσκοτόπια σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεων. Υψηλότερες επιβαρύνσεις για όσους διατηρούν αυθαίρετες εξοχικές κατοικίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εκρηξη. Με αιχμή του δόρατος την Παιδεία 48ωρο Δημόσιο απεργιακό «όχι»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απεργιακή κορύφωση σημειώνεται σήμερα και αύριο, με 48ωρο λουκέτο στο δημόσιο τομέα. Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν δυναμικά καθηγητές, δάσκαλοι, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, υπουργεία, ΔΕΚΟ, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου".

ΕΣΤΙΑ: Ο αφελληνισμός της βιομηχανίας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "υποτίθεται ότι κύριος εθνικός στόχος σήμερα είναι η ανάπτυξις και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Εν τούτοις το παρόν πλαίσιο όχι μόνον δεν υπηρετεί τον στόχο αυτόν, αλλά μάλλον τον απομακρύνει. Οχι μόνον δεν γίνονται σοβαρές ξένες επενδύσεις στον τόπο μας, αλλά ακόμη και εγχώριες βιομηχανίες με μακρά παράδοση και μεγάλη συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, αναγκάζονται να «αφελληνισθούν» και να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό. Πρόκειται για τραγική εξέλιξη, για την οποία ευθύνεται όχι μόνο η εκάστοτε Κυβέρνησις, αλλά ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα. Επιτέλους δεν βλέπουν την ζημιά που προκαλούν;".

Η ΑΥΓΗ: Εκμηδενίζουν συντάξεις, πρόνοια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη χαριστική βολή σε ό,τι έχει απομείνει από το κράτος πρόνοιας ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση με τη «μεταρρύθμιση» της κοινωνικής πολιτικής που κατά παραγγελίαν εισηγείται ο ΟΟΣΑ (OECD). Οι συντάξεις κύριας ασφάλισης θα υποστούν νέες μειώσεις 10%-20% και τα ταμεία θα ενταχθούν στο ΙΚΑ, ενώ οι επικουρικές θα μειωθούν περί το 30% και τα ταμεία θα υπαχθούν στον ΕΟΠΥΥ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Το χωραφάκι του τρόμου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα μέτρα δεν θα ληφθούν, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, ωστόσο οι σχεδιασμοί για τη φορολόγηση της αγροτικής γης και των εκτός σχεδίου πόλεως οικοπέδων προκαλούν νέο πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες. Ο φόρος φτάνει μέχρι και τα 236 ευρώ το στρέμμα και μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι διαθέτουν έκταση με κτίσμα, καρποφόρα δέντρα και ελιές. Μεγαλύτερη φορολόγηση σε οικόπεδα με πρόσβαση σε επαρχιακό δρόμο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΟΟΣΑ: Στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΕ νομικοί, γιατροί, δημοσιογράφοι

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέες ενοποιήσεις ασφαλιστικών Ταμείων, με υπαγωγή του ΕΤΑΑ (γιατροί, νομικοί, φαρμακοποιοί και δικηγόροι) και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΕ προτείνει ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του για τη μεταρρύθμιση των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας. Στην έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο Οργανισμός εισηγείται την ένταξη όλων των φορέων υγειονομικής περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ".

Ο ΛΟΓΟΣ: Παραλύει η χώρα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για σήμερα και αύριο, κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Η ΑΔΕΔΥ αντιτίθεται στις πολιτικές που «απαξιώνουν το Δημόσιο τομέα, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγρια φοροεπιδρομή σε λαϊκή κατοικία και αγροτική γη

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολογία ακινήτων κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή στη λαϊκή οικογένεια. Φορολογεί με μόνιμα, δυσβάσταχτα χαράτσια τη λαϊκή κατοικία, αλλά και την αγροτική και κτηνοτροφική γη, ωθώντας πλατιά λαϊκά στρώματα σε απόγνωση, ενώ ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά τη φορολογική επιβάρυνση μονοπωλιακών ομίλων και μεγαλοϊδιοκτητών".

ΤΑ ΝΕΑ: Ο νέος φόρος για οικόπεδα και χωράφια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόρο που θα κυμαίνεται από 0,30 ευρώ έως και 236 ευρώ το στρέμμα θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά περίπου 4.500.000 φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες εκτός σχεδίου πόλης οικοπέδων και αγροτεμαχίων. Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα είναι υψηλότερος για όσους έχουν εκτός σχεδίου οικόπεδα με κατοικίες, για όσους διαθέτουν αγροτεμάχια με δενδροκαλλιέργειες και για όσους έχουν παραθαλάσσια οικόπεδα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Προς αργία... Τσαμασλής - Διονύσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ξένα funds στην Αθήνα για επενδύσεις στο Χ.Α.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κατά «ριπάς» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι αφίξεις των διεθνών οίκων στην Ελλάδα, μαζί με μεγάλα funds που αποτελούν πελάτες τους. JP Morgan, Goldman Sachs, και UBS βρίσκονται με εκπροσώπους τους στην Αθήνα και πραγματοποιούν συνεχή ραντεβού με εισηγμένες εταιρείες, οι οποίες πραγματοποιούν παρουσιάσεις στους πελάτες των διεθνών αυτών οίκων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σκληρό κυβερνητικό πόκερ με θυγατρικές της Βιοχάλκο

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η επόμενη μέρα της εξόδου της Βιοχάλκο βρίσκει την κυβέρνηση και τον όμιλο να επιδίδονται σε σκληρό πόκερ, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να προειδοποιεί παρασκηνιακά την εταιρεία ότι εάν επιμένει στη θέση της, είναι πολύ πιθανό να της ζητηθεί να εκτελέσει έξι δημόσιες προτάσεις για τις θυγατρικές Χαλκόρ, Ελβάλ, Σιδενόρ, Ετέμ,Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια. Σε αυτή την περίπτωση η Βιοχάλκο θα κληθεί να μετρήσει τις δυνάμεις της και αν καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια, τότε στα χέρια της κυβέρνησης θα σκάσει και δεύτερη, ισχυρότερη «βόμβα»". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ (4η ΑΓ.)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ (4η ΑΓ.)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ