2013-09-18 13:05:55
Φωτογραφία για Τρέχουν να κλείσουν τα μέτωπα Σαμαράς – Βενιζέλος... !!!
Συνάντηση στο Μαξίμου, το μεσημέρι, για τρόικα, απεργίες, εκλογικό νόμο.

Η επικείμενη αξιολόγηση της τρόικας, στον απόηχο και των χθεσινών συναντήσεων Σαμαρά στις Βρυξέλλες, το απεργιακό μέτωπο αλλά και τα εσωτερικά θέματα των δύο εταίρων (εκλογικός νόμος, προγραμματική συμφωνία) περιλαμβάνονται στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχουν στη μία ο Πρωθυπουργός με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Σαμαράς και Βενιζέλος καλούνται να διαμορφώσουν την τελική ελληνική στάση έναντι των επικεφαλής της τρόικας που φθάνουν στην Ελλάδα την επομένη των γερμανικών εκλογών, δηλαδή στις 23 Σεπτεμβρίου.

Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ως προς τα προαπαιτούμενα (κινητικότητα, κώδικας δικηγόρων, ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ) δεν θα υπάρξουν επιπλοκές, εφόσον βέβαια και το υπουργείο Παιδείας ανταποκριθεί εγκαίρως ως προς τη διαθεσιμότητα των 1.700 διοικητικών ΑΕΙ-ΤΕΙ. Διαφορετικής τάξης ζήτημα, που όμως δεν αναμένεται να προκαλέσει εμπλοκή, θα είναι η τύχη των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, για τις οποίες ο κ. Σαμαράς είχε χθες μακρά συζήτηση με τον αρμόδιο επίτροπο Χοακίν Αλμούνια.


Μείζον ζήτημα αποτελεί αφενός το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2015-16, αφετέρου η υστέρηση των εσόδων, που αναμένεται να αναδείξουν οι εκπρόσωποι των πιστωτών.

Από εκεί και πέρα, επί τάπητος αναμένεται να τεθούν και τα εσωτερικά θέματα του κυβερνητικού συνασπισμού, δηλαδή ο εκλογικός νόμος και η προγραμματική συμφωνία. Το Μαξίμου επιθυμεί να προχωρήσουν οι αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων, ωστόσο μοιάζει να διστάζει να αποδεχθεί το αίτημα Βενιζέλου για αναλογική διανομή του μπόνους των 50 εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα σε όλα τα κόμματα που θα δηλώσουν προκαταβολικά τη βούλησή τους να στηρίξουν κυβέρνηση συνεργασίας. Αντιστοίχως απρόθυμο είναι το Μαξίμου και στην πίεση Βενιζέλου για την ολοκλήρωση της προγραμματικής συμφωνίας.
matrix24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ