2013-09-18 13:15:04
Φωτογραφία για Αναστασιάδης: Τον Ιανουάριο η πλήρης άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων
Η Κύπρος σχεδιάζει να άρει τους περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων τον Ιανουάριο, δήλωσε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύει σήμερα το Bloomberg, ο κ. Αναστασιάδης διαφοροποιείται από τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε τον Αύγουστο το υπουργείο, και που προνοεί την άρση των εσωτερικών περιορισμών το Μάρτιο του 2014 και των περιορισμών για εξαγωγή χρημάτων αργότερα, αναλόγως της κατάστασης.

Ο πρόεδρος τονίζει τη σημασία της εφαρμογής της συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές.

«Ο στόχος τώρα είναι να δημιουργηθούν συνθήκες για ανάπτυξη και να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως η ανεργία και σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος».

«Οι περιορισμοί αίρονται», αναφέρει. «Θα τελειώσουν εντός ενός χρονικού πλαισίου μέχρι τον Ιανουάριο του 2014».

«Πιστεύω ότι συντομότερα από ότι αναμένεται, θα είμαστε σε θέση να πάμε στις αγορές, και να δημιουργήσουμε μια ενθαρρυντική προοπτική για τη χώρα», αναφέρει.


Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τους Ρώσους που συνεχίζουν να έχουν τη βάση τους στην Κύπρο. «Η Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ είναι εταίροι και φίλοι, αλλά αυτό πρέπει να το πούμε επίσης και για τους Ρώσους. Η κυπριακή οικονομία έχει στηριχθεί από ρωσικό κεφάλαιο, επενδύσεις και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες».

Η ρωσική κυβέρνηση συμφώνησε πριν λίγες μέρες στην αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου €2,5 δισ. που έλαβε η Κύπρος, χαρίζοντας στην Κύπρο τόκους αξίας €160 εκ.

Ερωτηθείς για το κυπριακό, είπε ότι «επαφίεται σε εμάς να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία». «Μια αποδεκτή λύση θα συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη», ανέφερε.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ