2013-09-18 14:05:09
Φωτογραφία για Οι εκλογές της Κυριακής αποτελούν δημοψήφισμα για τη σταθερότητα του ευρώ
Μήνυμα στους γερμανούς ψηφοφόρους από την Α. Μέρκελ

Δημοψήφισμα για τη σταθερότητα του ευρώ και τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης χαρακτήρισε τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στη Γερμανία η Α. Μέρκελ μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μαγδεμβούργο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η γερμανίδα Καγκελάριος υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι κατά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της πολιτικής της που προβλέπει τις υπό προϋποθέσεις διασώσεις των αδύναμων ευρωπαϊκών κρατών και του σχεδίου της αντιπολίτευσης για την αμοιβαιοποίηση του χρέους στην ευρωζώνη.

«Καθώς σταθεροποιούμε το ευρώ -και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που θα αποφασίσετε την Κυριακή- υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Εμείς προσφέρουμε βοήθεια όταν παίρνουμε κάτι σε αντάλλαγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Α. Μέρκελ μιλώντας στους συγκεντρωμένους.

Η πρόθεση των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων που μεταξύ άλλων στηρίζουν τη δημιουργία ενός κοινού ταμείου αποπληρωμής του χρέους «θα έριχνε όλο το χρέος σε ένα κοινό δοχείο» υποστήριξε η Α. Μέρκελ, η οποία απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους τόνισε: «Για αυτό η απόφαση σας έχει να κάνει με τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης».


Αναφερόμενη στο σημερινό κυβερνητικό εταίρο των Χριστιανοδημοκρατών, τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, οι οποίοι δίνουν μάχη για να μπουν στο Κοινοβούλιο, η κ. Μέρκελ απέρριψε την έκκληση των Φιλελεύθερων για βοήθεια προκειμένου να φτάσουν το 5%, το οποίο είναι το όριο εισόδου στη Βουλή, τονίζοντας ότι η κάθε ψήφος θα πρέπει να πάει στο κόμμα της.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ