2013-09-19 01:15:04
Φωτογραφία για Ενα βήμα πιο κοντά στην αποπομπή ο Μπερλουσκόνι
Αρνητικό για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν το αποτέλεσμα της αποψινής πρώτης ψηφοφορίας της αρμόδιας επιτροπής της ιταλικής γερουσίας, η οποία... εξετάζει την ενδεχόμενη αποπομπή του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού από το κοινοβούλιο μετά την οριστική του καταδίκη για φορολογική απάτη.

Ο εισηγητής Αντρέα Αουτζέλο, ο οποίος ανήκει στην κεντροδεξιά, είχε προτείνει να διατηρήσει ο Μπερλουσκόνι το αξίωμα του γερουσιαστή.

Η 23μελής επιτροπή, με 15 ψήφους κατά και 1 υπέρ, απέρριψε την πρόταση και νέος εισηγητής ορίσθηκε ο Ντάριο Στεφάνο, του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία.

Οι γερουσιαστές της κεντροδεξιάς είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα ενώ βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η συνεδρίασή της, λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία για να απόσχουν από αυτήν.

Η κίνηση τους αυτή, όπως είπαν οι ίδιοι, έγινε ως «συμβολική διαμαρτυρία για την αποψινή απόφαση, η οποία, στην ουσία, βασίστηκε σε προκαταλήψεις».


Η επιτροπή αυτή αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός και στην συνέχεια, έως την 15η Οκτωβρίου, εκτιμάται ότι θα έχει αποφανθεί σχετικά με το εάν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα αποπεμφθεί από το σώμα και η ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας.

Σχολιαστές ανέφεραν εξάλλου, αναφερόμενοι στο τηλεοπτικό μήνυμα του Μπερλουσκόνι το οποίο προβλήθηκε νωρίτερα απόψε, ότι θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προειδοποιητικό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα, ότι η κεντροδεξιά θα ασκήσει μεγάλη πίεση στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής, ζητώντας συνεχώς παροχές και μειώσεις φόρων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ