2013-09-19 01:36:05
Φωτογραφία για Ανοιχτή επιστολή Δημοτικού Αστυνομικού εκ Πρεβέζης, υπηρετούντος στο Μεσολόγγι
Είμαι γιος ενός πάλαι ποτέ "μικρομεσαίου" υπαλλήλου και νύν "περήφανου γήρατος" - που έλεγαν κάποτε - συνταξιούχου, που επιθυμούσε διακαώς οι δύο γιοί του να μάθουν "γράμματα", να "μορφωθούν" και "να γίνουν άνθρωποι" ( λες και όλοι οι άλλοι ήταν ζώα, λες και "οι μορφωμένοι" που μας κυβερνούν είναι "άνθρωποι") . Και για να κατορθώσουν τα καμάρια του, να γίνουν κοινωνοί της ελληνικής παιδείας, αναγκάστηκε να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο. Αναγκάστηκε να πληρώνει φροντιστήρια αγγλικών, ιταλικών και να πληρώνει κάθε άλλη ενασχόληση, που σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα ήταν δωρεάν. Να πληρώνει φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα, καλοκαιρινά μαθήματα. ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!!! Όπως είπαμε, για να σπουδάσουν οι γιοί του και να γίνουν "άνθρωποι". Και διάβασμα, πολύ διάβασμα !!! Και άγχος, πολύ άγχος!!! Και λεφτά, πολλά λεφτά!!

Τελικά, ο γιός κατόρθωσε να μπεί στην Ανώτατη Εκπαίδευση!!! Εκεί πάλι απεργίες, καταλήψεις, συμφοιτητές να ανήκουν σε κομματικές, φοιτητικές παρατάξεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται - ξέρουν πολύ καλά κάποιοι αριστούχοι τι ακριβώς εννοώ -. Τελικά κατόρθωσα να πάρω πτυχίο - και στην ώρα του - (χαρά που έκαναν οι γιαγιές και οι θείες στην ορκωμοσία, δάκρυα , καμάρι).


Βέβαια ένα πτυχίο ποτέ δεν είναι αρκετό. Πρέπει να πληρώσεις για να μάθεις μια - δυο ξένες γλώσσες, να πληρώσεις για να πάρεις ένα πτυχίο χειρισμού Η/Υ, να κάνεις ένα μεταπτυχιακό (αν βέβαια τότε τα είχες καλά με το ακαδημαϊκό - κομματικό κατεστημένο, ειδάλλως έπρεπε να ξενιτευτείς εις τας Αγγλίας και Αμερικάς). Και πάλι διάβασμα!!! Και πάλι άγχος!!! Και πάλι λεφτά!!!

Έπειτα ήρθε η στιγμή να υπηρετήσω την μαμά πατρίδα!!!! Πώς γίνεται όλοι, μα όλοι, να έχουν κάποιο βύσμα (βουλευτή, στρατιωτικό, ιερωμένο) και όλοι από πριν, να ξέρουν, πού θα παρουσιαστούν, τί ειδικότητα θα πάρουν και πού θα είναι οι μεταθέσεις τους, εκτός από εμένα, δεν ξέρω!!! Εγώ είχα την τύχη - και είμαι πολύ περήφανος για αυτό - να υπηρετήσω την θητεία μου στα σύνορα, εκτελώντας μια πραγματική θητεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Και έπειτα, αφού εκτέλεσα το χρέος μου στην πατρίδα - και έγινα άντρας - λες και πριν πάω στο στρατό, δεν ξέρω και εγώ τι ήμουν, έπρεπε να αναζητήσω εργασία. Βιογραφικά και πάλι βιογραφικά. Παντού, σε όλη την Ελλάδα. Έλα όμως που παντού έπρεπε να είχες κάποιον "γνωστό". Ναι, ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα, έπρεπε να είχες τις κατάλληλες διασυνδέσεις!!! Και αιτήσεις σε προκηρύξεις!!!! Για μια θέση στο δημόσιο!!!! Πολλές αιτήσεις, σε πολλές προκηρύξεις!!!! Και παράβολα, πολλά παράβολα!!!! (Ο αξιότιμος τότε αρμόδιος υπουργός, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, είχε την φαεινή ιδέα, το παράβολο των 5 ευρώ να το αυξήσει στα 25 ευρώ παρακαλώ!!!! Χώρια οι επικυρώσεις, χώρια οι επίσημες μεταφράσεις για τις γλώσσες, χώρια τα συστημένα στα ΕΛΤΑ) .

Παντού όμως χρειαζόταν εργασιακή εμπειρία ή προϋπηρεσία (μπορεί να σας ακούγεται ηλίθιο αλλά έχει διαφορά) για να αποκτήσεις μόρια!!!! Και παντού ήθελε να έχεις " έναν μπάρμπα στην Κορώνη",καθώς η πλειοψηφία των προκηρύξεων γινόταν φωτογραφικά.... Βουλευτή, που στην αρχή θα "σ' έχωνε" στα περίφημα stage! Kαι σιγά σιγά θα γινόσουν κ μόνιμος!! Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι! Αν έτρεχες να κολλάς αφίσες πριν τις εκλογές, να μοιράζεις ψηφοδέλτια, να οργανώνεις συγκεντρώσεις σε σπίτια - μαγαζιά, και να κρατάς σημαιάκια στις προεκλογικές συγκεντρώσεις (κυρίως πράσινα και μπλε). Ναι, τότε είχες ελπίδα! Θυμάμαι τις περίφημες προκηρύξεις για τους συνοριοφύλακες τότε - καλησπέρα σας αξιότιμε κύριε Μιχάλη Χρυσοχοίδη, αρμόδιε υπουργέ τότε, ξέρετε εσείς !! Που δεν είχατε τον χρόνο να διαβάσετε το μνημόνιο!!

Ο γιός όμως ήταν ηλίθια περήφανος , ποτέ δεν άνηκε σε κάποιο κόμμα, ούτε είχε σάλιο περίσσευμα για να γλείψει κατουρημένες ποδιές!!! Ήθελε το ζώον να "βολευτεί" με την αξία του, με τα προσόντα του, με το σπαθί του!!!! Κατά ένα περίεργο λόγο το κατόρθωσε, κατόρθωσε να διοριστεί στη δημοτική αστυνομία, με την αξία και τα προσόντα του (στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 1000 περίπου αιτήσεις ). Χωρίς "μέσον", χωρίς παρακάλια, χωρίς κομματική ταυτότητα!!

Όσο για τα πλαστά πτυχία!!! Αλήθεια όταν γινόταν οι αιτήσεις - οι αρμόδιοι υπάλληλοι που έλεγχαν τα δικαιολογητικά, υποθέτω "αξιοκρατικά και με προσόντα διορισμένοι", τί ΣΚΑΤΑ ελέγχανε; Και μη διανοηθεί κανείς , να κάνει κάποιο ειρωνικό σχόλιο για το λεξιλόγιο και την παιδεία μου!!! Γιατί δεν γίνεται ένας σωστός έλεγχος για την εγκυρότητα των δικαιολογητικών σ όλο το δημόσιο; Γιατί προφανώς δεν υπάρχουν πλαστά ή πληρωμένα πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και λοιπά δικαιολογητικά σ άλλες υπηρεσίες - είναι πολύ απλό - ηλίθιε!!!! Πως δεν το σκέφτηκες πιο πριν και απορείς; Αλήθεια, θα αναζητηθούν άραγε ευθύνες από τους αρμόδιους υπαλλήλους, που δεν έκαναν τον σωστό έλεγχο των δικαιολογητικών; Δε νομίζω ...

Και μία ωραία ημέρα ( νόστιμον ήμαρ, σύμφωνα με τον Όμηρο, αξιότιμη κυρία Ρεπούση, που επιθυμείτε διακαώς την κατάργηση των αρχαίων ελληνικών, βασικό πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική παιδεία σήμερα, τα άλλα είναι λεπτομέρειες!!), μειώθηκε ο μισθός μας κατά το ήμισυ σχεδόν! Δεν μειώθηκε όμως κατά το ήμισυ στις ΔΕΚΟ, στη βουλή και όπου αλλού υπηρετούν τα κομματόσκυλα! Και αν μειώθηκε , μειώθηκε πολύ λίγο, τα οποία βέβαια χρήματα τα παίρνουν πάλι "από την πίσω πόρτα", ξέρετε Εσείς!!!! Δεν χρειάζονται επιπλέον διευκρινήσεις!

Έλα όμως που το υπόλειμμα του μισθού αυτού, είναι η δόση του δανείου για το σπίτι τους (να βάλουμε ένα δικό μας κεραμίδι βρε αδερφέ, κάτω απ το κεφάλι μας, με την τότε ευλογία των τραπεζών , που έδιναν κ στην κουτσή Μαρία δάνειο), τα χρήματα για τις υποχρεώσεις της οικογένειας, τα χρήματα για τα σχολικά είδη των παιδιών, τα χρήματα για τις τόσες εργασιακές μετακομίσεις από πόλη σε πόλη που αναγκάστηκαν κάποιοι από μας να κάνουμε (και τώρα να ματα-ξανακάνουμε) στο άψε - σβήσε, ελέω δημαρχιακών και - προσφάτως - κυβερνητικών ανάλγητων αποφάσεων...

Και μία άλλη ωραία ημέρα (επαναλαμβάνω : νόστιμον ήμαρ κατά τον Όμηρον , αξιότιμη κυρία Ρεπούση – διότι η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως -) ο αξιότιμος κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης (για να βγάλει τα νούμερα που δεν του βγαίνανε στους Τροϊκανούς ) αποφάσισε - έτσι απλά - την κατάργηση των σχολικών φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας. Υποθέτω - ή μάλλον είμαι σίγουρος - ότι τα παιδιά σας κύριε Μητσοτάκη δεν φοιτούν σε δημόσιο σχολείο!!! Επομένως τι σας νοιάζει!!! Και ο αξιότιμος κύριος Πρωθυπουργός , ανακοίνωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υφίσταται μια υπηρεσία, η οποία ασχολείται μόνο με τη στάθμευση (ο οργανισμός για την αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας υφίσταται κ συγχωνεύεται, χωρίς οι υπάλληλοι του να βγούν σε διαθεσιμότητα, προφανώς μετά από τόσες δεκαετίες που αποξηράνθηκε η λίμνη, έχουν μείνει κάποια υπολείμματα υγρασίας) . Αλήθεια, αυτό που είπατε κύριε Σαμαρά, το είπατε κατόπιν βαθιάς περισυλλογής κ έρευνας ή απλά σας το υπαγόρευσαν οι αξιοκρατικά διορισμένοι, υψηλόμισθοι σύμβουλοι σας; Θα τρίζουν τα οστά της αξιότιμης συγγραφέως γιαγιάς σας!!

Δυστυχώς, η υπηρεσία αυτή δεν απέδωσε τ' αναμενόμενα, σύμφωνα με τον αξιότιμο κύριο Μιχελάκη. Αλήθεια κύριε Μιχελάκη, πριν σας βάλει η Τρόικα το μαχαίρι στο λαιμό, γνωρίζατε τί εστί Δημοτική Αστυνομία; Τι ακριβώς έκανε; Σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών μας, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί σας, πιο πολλά γνωρίζατε για τον πλανήτη ΄Αρη!!

Όσο για τους αξιότιμους δημάρχους του Ελλαδιστάν, ό,τι και να πω είναι πολύ λίγο!!!!! Αντί να κλείσουν επ' αόριστον τα Δημαρχεία κ να παραιτηθούν σύσσωμοι με τα δημοτικά συμβούλια, αρκέστηκαν σε απλές δηλώσεις!!!! Κατά τα άλλα η εξουσία δεν τους ενδιαφέρει!!!! Εξάλλου ο κύριος Μπουτάρης βρήκε την λύση!!!! Σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του, ξεφουσκώνει ο ίδιος τα λάστιχα των παράνομα παρκαρισμένων ι.χ.ε. επομένως γιατί να υφίσταται η δημοτική αστυνομία; Μαγκιά κ αρχ… μόνο στα λόγια !!!! Με τα λόγια ο Γιάννος συναινεί να καταργηθούν ανώγεια κ κατώγεια!!!

Μία άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία στο Μπανανιστάν !!! Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας!!!! Στην Αμερική υφίσταται από το 1890 περίπου κ υπάρχει ακόμη κaι στο Μεξικό και στη Χιλή!!!!! ( δεν έχω κάτι με τις χώρες αυτές). Αλήθεια αξιότιμε κύριε Μητσοτάκη η οικογένεια σας (γονείς, αδέρφια, ανίψια, εγγόνια, βαπτιστήρια και άλλοι πολλοί) πόσο στοίχισαν και πόσο στοιχίζουν ακόμη στο ελληνικό δημόσιο; Περισσότερο ή λιγότερο από το κόστος λειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας; Μιας που ασχολείστε με τους αριθμούς , κάντε μια σύγκριση, διότι εγώ ως τριτοδεσμίτης , δεν τα πάω καλά με τα μαθηματικά!!!

Αλήθεια ,αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, οι ψηφοφόροι σας - καταγόμενοι εκ Καλαμάτας - που έγιναν μόνιμοι υπάλληλοι (μέσω STAGE ) στο υπουργείο πολιτισμού και στις αρχαιολογικές υπηρεσίες (επί της αειμνήστου Υπουργίας σας εκεί, ή μάλλον συν-υπουργίας σας με τον τότε Πρωθυπουργό, αξιότιμο κύριο Κων/νο Καραμανλή, ο οποίος έχει καταπιεί την γλώσσα του τα τελευταία έτη, τι να πει άλλωστε; Σας κατέστρεψα εγώ και ο Γιωργάκης - παρέα με τον "δομημένο ομολογιούχο -χρηματιστή και ολυμπιονίκη" Σημίτη -!;) , πόσοι είναι στον αριθμό; Πόσο κοστίζουν στο ελληνικό δημόσιο; Τα δικαιολογητικά διορισμού τους αποκλείεται να είναι πλαστά !!!

Αλήθεια, αξιότιμοι κύριοι, γνωρίζετε άλλη υπηρεσία με προσωπικό που στην πλειοψηφία του να έχει προσόντα πολύ άνω του μέσου όρου και να έχει τύχει οκτάμηνης εκπαίδευσης ; Εγώ προσωπικά όχι!! Αλλά τι σημασία έχει η γνώμη μου; Εξάλλου για την κατάντια μας φταίει το δημόσιο - κυρίως οι σχολικοί φύλακες, η δημοτική αστυνομία, κ άλλοι που έπονται - πάντως δεν φταίνε αυτοί που μας κυβερνούν!!!! Αυτοί αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς !!!

Άλλωστε για το καλό μας είναι!!! Ήδη υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην ανεργία, στην φτώχεια και στις αυτοκτονίες!!! Αυξάνονται δραματικά!!! Όπως λέει και η γιαγιά μου : «Ο χορτάτος αγόρι μου τον νηστικό δεν τον θυμάται!!!». Ας βγουν στην διαθεσιμότητα οι βουλευτές και οι υπάλληλοι της βουλής, που όσο πάνε και αυξάνουν ακόμη και σήμερα!!! Ας κάνουν μια αξιολόγηση στα προσόντα τους και αν είναι ικανοί ας τους βάλουν στην "κινητικότητα", σε όποιες υπηρεσίες υπάρχουν ελλείψεις!!! Άραγε το πρότεινε κάποιος αυτό στην τρόικα;

Ενδόμυχες, σκόρπιες σκέψεις ενός Δ.Α. σε "διαθεσιμότητα". Σας ευχαριστώ - εκ βάθους καρδιάς - για την υπομονή σας!!!

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ"....! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ