2013-09-19 09:12:24
Φωτογραφία για Κοινή δήλωση των κομμάτων και μαζικών φορέων και οργανώσεων του Δυτικού Κουρδιστάν, εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας που ασκείται στην περιοχή τους
Κοινή δημόσια δήλωση και έκκληση από τα πολιτικά κόμματα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών του Δυτικού Κουρδιστάν:

Εδώ και μήνες οι περιοχές μας έχουν υποβληθεί σε ύπουλη επίθεση από "σκοτεινές δυνάμεις",

η πλειοψηφία των οποίων έχει διασχίσει τα σύνορα από τις γειτονικές χώρες. Οι δυνάμεις αυτές περιλαμβάνουν  τις οργανώσεις Jabhat al Nusra, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και Al Sham, ISIS, οι οποίοι έχουν εισβάλλει περιοχές μας, σκοτώνοντας τους ανθρώπους μας, λεηλατώντας την περιουσία μας και την καταστρέφοντας τη γη μας.

Έχουν χρησιμοποιήσει  βίαιες μεθόδους, μαζικές δολοφονίες,  βασανιστήρια, ωμό ψυχολογικό πόλεμο, διαδίδοντας ψέματα, και δημιουργώντας ένταση μεταξύ των ειρηνικά συνυπαρχόντων  ανθρώπων του τόπου μας - όλα σε μια προσπάθεια να ξεσηκωθεί και να ξεσπάσει θρησκευτική σύγκρουση. Έχουν προσπαθήσει να μετατρέψουν την σχετικά ειρηνική περιοχή μας σε αρένα συγκρούσεων μεταξύ των διαφορετικών εθνικοτήτων μας.


Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους  και πολλοί περισσότεροι έχουν απαχθεί και τραυματιστεί, σε αυτή την αιματηρή σύγκρουση που οι προαναφερθείσες τρομοκρατικές ομάδες έχουν σύρει την περιοχή μας. Οι ενέργειές τους είχαν ως μοναδικό αποτέλεσμα την προέλαση των δυνάμεων του καθεστώτος με πρόσχημα για να επιτεθούν στις περιοχές μας. Αυτές οι άγριες επιθέσεις από τις συγκεκριμένες τρομοκρατικές ομάδες έρχονται σε μια στιγμή κατά την οποία οι κουρδικές αρχές έχουν αγκαλιάσει χιλιάδες εσωτερικά εκτοπισμένες Συριακές οικογένειες, παρέχοντάς τους στέγη και ένα ασφαλές καταφύγιο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Πράγματι, αυτές οι πράξεις τυφλής τρομοκρατίας στοχεύουν όλα τα στοιχεία της περιοχής μας, Κούρδους, Άραβες, Αρμένιους και Ασσύριους. Εμείς, τα κόμματα και οργανώσεις ανθρωπιστικές, εθνικές, της νεολαίας και των κινημάτων των γυναικών της μεγάλης γης μας, καταγγέλλουμε σθεναρά αυτή την κατάφωρη επίθεση εναντίον των περιοχών μας. Κάνουμε επείγουσα έκκληση στην διεθνή κοινή γνώμη, σε όλες οι πλευρές της εθνικής συριακής αντιπολίτευσης, στους δημοκράτες και τους ανθρώπους που αγαπούν την ειρήνη  να λάβουν μια παρόμοια στάση.

Χαιρετίζουμε την αντίσταση και την ανδρεία των Μονάδων Προστασίας του Λαού, YPG,οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της γης μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών της επίθεσης. Καλούμε όλες τις συνιστώσες της κοινωνίας μας, όλους τούς πολίτες και τα κόμματα, να συμμετάσχουν στη διατήρηση της ασφάλειας και της ασφάλειας της περιοχής, όπου εκατοντάδες χιλιάδες από τους γιους και τις κόρες της έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.  Τους καλούμε να ενωθούν και να τρέξουν στις περιοχές τους με το πνεύμα της συνεργασίας και της ενότητας, έτσι ώστε να ενισχυθεί η αδελφοσύνη μεταξύ των διαφόρων λαών μας. Μόνο τότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές και την επιθετικότητα της τρομοκρατίας, και να σπείρουμε τους σπόρους της ειρήνης και της αδελφοσύνης στον τόπο μας.

Υπογραφές της δήλωσης:

1 - Δημοκρατική Αριστερά κουρδικό κόμμα στη Συρία

2 - Κόμμα Συριακής Ένωσης

3 - Δημοκρατική οργάνωση Ασσυρίων

 4 - Κουρδικό Αριστερό κόμμα Συρίας

5 - Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα  Συρίας

6 - Κομμουνιστικό Κόμμα του Κουρδιστάν

7 - Φιλελεύθερη Ένωση του Κουρδιστάν

8 - Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης ( PYD )

9 – Κόμμα τής θέλησης του λαού 10 - Κίνηση Κουρδιστάν της Συρίας

11 - Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν  στη Συρία

12 – Κίνηση γυναικών της Συρίας

13 – Λαϊκή  Ένωση

14 Star Ένωσης

15 - Οργάνωση Sarah για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

16 - Κίνημα Νεολαίας για αλλαγή

17 - Κουρδική Ένωση Νέων 18 - Soparto Association

19 - Ένωση Μηχανικών

20 - Ένωση Καθηγητών

21 – Ενωση φοιτητών

22 – Οργάνωση για την κουρδική γλώσσα

23 - Ένωση Εργαζομένων

24 – Συμβούλιο Υγείας

25 – Ένωση Εμπόρων

26 -  Συμβούλιο Νεολαίας και Αθλητισμού

27 – Ένωση Τεχνιτών
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ