2013-09-19 09:11:03
Φωτογραφία για Δυτική Αχαΐα: «30 αστυνομικοί για 35.000 κατοίκους!»
Κραυγή αγωνίας για το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας λόγω του περιορισμένου αριθμού προσωπικού και της έλλειψης μέσων που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας, εκφράζει ο βοηθός δημάρχου, Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Σε ανοικτή επιστολή του προς τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, καταγράφει το «κενό ασφαλείας» που επικρατεί στην Δυτική Αχαϊα, επισημαίνοντας πως το υπάρχον προσωπικό αν και καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του Καλλικρατικού Δήμου της Δυτικής Αχαΐας, που περιλαμβάνει 100 τοπικά διαμερίσματα, 50 κοινότητες, 4 πρώην Δήμους, έκταση περίπου 75 χιλιομέτρων και 35000 κατοίκους.

«Κύριε Υπουργέ, όλος ο Δήμος αστυνομεύεται από το Α.Τ Κάτω Αχαΐας, που διαθέτει 38 άτομα μαζί με το Διοικητή, εκ των οποίων τα 30 είναι μάχιμα. Σημαντικός αριθμός αστυνομικών απασχολείται στη φύλαξη του διεθνούς αεροδρομίου του Αράξου, το οποίο δέχεται πτήσεις τσάρτερ κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τη δύναμη που διατίθεται για την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών
. Επίσης, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, άνδρες του Α.Τ Κάτω Αχαΐας ενισχύουν άλλες υπηρεσίες, πιο συγκεκριμένα Φυλακές Αγίου Στεφάνου, σε διπλή βάρδια. Αστυνομικοί μεταβαίνουν για φύλαξη στο Κέντρο Μεταναστών Κορίνθου. Παράλληλα, υπάρχουν άπειρες δικαστικές κλήσεις που πρέπει να επιδοθούν, κα άλλα χαρτιά δικογραφιών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρούνης, θίγοντας το ευαίσθητο θέμα της έλλειψης αστυνομικής δύναμης.

Την ίδια ώρα, «οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή είναι πρωτοφανείς», επισημαίνοντας πως τα περιπολικά είναι χωρίς συντήρηση και χωρίς δυνατότητες τεχνικές ανάλογες των δυσκολιών, για την αστυνόμευση του Δήμου ιδίως τις νυχτερινές ώρες.

«ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΝΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

«Δημιουργείται τεράστιο κενό ασφάλειας, που δεν μπορεί να καλυφθεί, ούτε από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αστυνομικών. Η ανασφάλεια του εργαζόμενου αστυνομικού εντείνεται καθώς και η αγωνία για τη ζωή του, αφού μόνος και χωρίς μέσα, πρέπει να γίνει άτομο με μαγικές ικανότητες. Η κατάσταση αυτή υποβαθμίζει το επιχειρησιακό ηθικό και αποδιοργανώνει περαιτέρω τη λειτουργία του Α.Τ Κάτω Αχαΐας. Παρά την επανειλημμένη αναφορά μας προς τους αρμόδιους φορείς καμία επίλυση ή απάντηση δε δόθηκε σε κανένα πρόβλημα. Καμία υπεύθυνη αρχή δεν ασχολήθηκε με τα σοβαρά προβλήματα που εκθέτουμε, παρά μόνο αόριστες απαντήσεις και προτροπή για εκπλήρωση του καθήκοντος», προσθέτει με νόημα ο κ. Μπαρούνης.

Αίσθηση δε, προκαλεί το γεγονός ότι – σύμφωνα με τον Βοηθό Δημάρχου της Δυτικής Αχαΐας- «το προσωπικό αναγκάζεται να ζητά τη συνδρομή πολιτών, προκειμένου να καλύψει τις επικίνδυνες ελλείψεις που απειλούν την επιχειρησιακή δυνατότητα και την ασφάλεια των αστυνομικών, (συνεργεία που κάνουν δωρεάν σέρβις, αλλαγή λάστιχων κλπ.)»

«Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ»

Παράλληλα, αναφέρει πως τα κρούσματα ένοπλων ληστειών έχουν πολλαπλασιαστεί και εντείνουν την ανασφάλεια των δημοτών, παράλληλα με τον σημαντικό αριθμό μεταναστών (και παράνομων μεταναστών) αλλά και ποικίλων κοινωνικών ομάδων (Ρομά) που κατοικούν στην περιοχή, επιβαρύνοντας την ανάγκη αστυνόμευσης.

«Η καθημερινή απειλή για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, η γενικότερη αύξηση της εγκληματικότητας και η ποιοτική αναβάθμισή της και η έλλειψη μέσων και προσωπικού μεγιστοποιεί την ανασφάλεια, υπονομεύει την κοινωνική σταθερότητα και γαλήνη και ωθεί τους κατοίκους σε μορφές ποικίλες άμυνας (αυτοάμυνα ή δημιουργία ομάδων περιφρούρησης). Παρά τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες των αστυνομικών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, οι αντικειμενικές δυσκολίες εμποδίζουν την αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης», καταλήγει ο κ. Μπαρμπούνης, εκφράζοντας την ελπίδα ο Υπουργός να παρέμβει άμεσα και δραστικά.

Η ανοικτή επιστολή κοινοποιείται και στους βουλευτές Νομού Αχαΐας, τον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Παπαγιαννόπουλο Νικόλαο, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Αθανάσιο Ματσίκα, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Κων/νο Κυριακόπουλο, τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και τον Διοικητή Α.Τ. Κάτω Αχαΐας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ