2013-09-19 11:34:24
Φωτογραφία για Τα λάθη της διαθεσιμότητας! Οι χαμένες εξετάσεις και οι ξεχασμένες μισθοδοσίες
Αλλεπάλληλα λάθη στο θέμα της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στο ΕΣΥ, αποδίδουν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί. Αποτέλεσμα είναι να έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στο σύστημα και τμήματα να υπολειτουργούν.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Κάποιες εξετάσεις έπαψαν να πραγματοποιούνται, μόρια για πτυχία δεν προβλέπονται, γιατροί που ψάχνουν να βρουν τη …μισθοδοσία τους είναι μόνο κάποια από τα λάθη που αποδίδουν στον Άδωνι Γεωργιάδη γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) μιλούν για προχειρότητα στον όλο σχεδιασμό με συνέπεια να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ στη λίστα διαθεσιμότητας που ανακοινώθηκε, περιλαμβάνονται πάρα πολλοί υγειονομικοί που ήδη από μήνες ή από χρόνια είχαν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία και εξυπηρετούσαν ζωτικές ανάγκες.


«Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ακτινοφυσικός ήδη αποσπασμένος σε κρίσιμη θέση ογκολογικού νοσοκομείου που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα σπινθηρογραφήματα και εκατοντάδες άλλες τέτοιες περιπτώσεις…» σημειώνει η ΕΙΝΑΠ σε ανοικτή επιστολή της στον υπουργό Υγείας.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρονται και στους γιατρούς που τελικά μπήκαν σε διαθεσιμότητα παρότι ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωνε για το αντίθετο: «παρά το γεγονός πως εβδομάδες ολόκληρες «διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας» πως «η διαθεσιμότητα δεν αφορά τους γιατρούς», τελικά είδαμε πως στη λίστα περιελήφθησαν όχι ένας, όχι δύο, αλλά 280 γιατροί, που προέρχονται από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ και οι οποίοι ήδη από χρόνια είχαν τοποθετηθεί σε άλλα νοσοκομεία».

Συνέπεια είναι κατά την ΕΙΝΑΠ εκατοντάδες άλλοι νοσοκομειακοί γιατροί, ειδικοί και ειδικευόμενοι του ΕΣΥ από τα νοσοκομεία που έκλεισαν «μετακινήθηκαν άρον άρον χωρίς καμία λογική και κανένα σχεδίασμα. Δεν είναι εξασφαλισμένη ούτε καν η μισθοδοσία των συναδέλφων αυτών και, το κυριότερο, μένει τελείως στον αέρα η εκπαίδευση των νέων συναδέλφων των ειδικευόμενων από τα νοσοκομεία που κλείσατε, τους οποίους έχετε καταντήσει «περιπλανώμένους Ιουδαίους» με τις ενέργειές σας».

Πάντως και η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος έχει καταγγείλει με επιστολή της στα αρμόδια υπουργεία πως από τη μοριοδότηση έχουν…ξεχαστεί τα πτυχία των εργαζομένων εάν αυτά είχαν αποκτηθεί κατά τη διάρκεια του εργασιακού χρόνου.

Έτσι όσοι είχαν προσληφθεί για παράδειγμα με απολυτήριο Λυκείου αλλά στη συνέχεια απέκτησαν πρόσθετα προσόντα στο βιογραφικό τους, αυτά δεν λαμβάνονταν υπ όψιν στη μοριοδότηση.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ