2013-09-19 12:04:06
Φωτογραφία για Συγκλονίζει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα: Δικαίωση είναι να εκτελεστεί ο φονιάς
Να εκτελεστεί ο φονιάς του παιδιού του όπως εκείνος δολοφόνησε εν ψυχρώ τον γιό του, χωρίς λόγο και αιτία, τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη στο Κερατσίνι , ζήτησε ο Παναγιώτης Φύσσας.

«Η δικαίωσή μου είναι όχι να φυλακιστεί, να εκτελεστεί. Θα σκοτώσει κι άλλους. Τον είδατε; Σαυροειδή» είπε ο πατέρας του 34χρονου, που έπεσε νεκρός από μια μαχαιριά στην καρδιά, από τα χέρια του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά, που ομολόγησε την πράξη του και τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή.

«Ήταν στημένο να σκοτωθεί το παιδί μου» είπε ο πατέρας του θύματος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και κατηγόρησε τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στο σημείο για ολιγωρία.

Έδειξε τον δράστη στην κοπέλα του, είπε ο κ. Φύσσας.

Υπάρχει άλλος ένας ένοχος, τον οποίο θα αποκαλύψω όταν βγει όλη η αλήθεια, είπε. «Θέλω το όνομα αυτού που πήρε τηλέφωνο (σ.σ. τον 45χρονο δράστη για να πάει στο σημείο».


«Ήμουν σε άμυνα!»

Υποστήριξε όμως πως έκανε ό,τι έκανε γιατί βρισκόταν σε άμυνα. «Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ...» λέει για να δείξει ότι δεν είχε πρόθεση να βρεθεί στο σημείο, ότι εκεί βρέθηκε τυχαία και πως δεν ήθελε να σκοτώσει.

Όμως οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο, δημιουργούν μια εντελώς άλλη εικόνα. Ο 45χρονος δεν ήταν στην καφετέρια το μοιραίο βράδυ. Κάποιος του τηλεφώνησε να πάει στο σημείο. Και αυτός που του τηλεφώνησε, ο ηθικός αυτουργός που ίσως να έδωσε και την εντολή για τη δολοφονία του 34χρονου, είναι το πρόσωπο που αναζητά η αστυνομία.

Τον εντοπισμό του ζήτησε και ο πατέρας του θύματος. «Τι θα κάνετε, θα με σκοτώσετε;» ήταν τα τελευταία λόγια του παιδιού του, που κηδεύεται σήμερα στις 11:00 στο νεκροταφείο του Σχιστού.

Ο δολοφόνος και τη οικονομική σχέση με τη Χρυσή Αυγή

Οι γείτονές του δεν τον ήξεραν καλά. Είχε μετακομίσει στο διαμέρισμα στη Νίκαια μόλις πριν από δυο μήνες. Πριν, η οικογένεια Ρουπακιά έμενε στα Πετράλωνα. Δεν αποκάλυπτε την ιδεολογία του μίσους και της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με φίλο του, ο 45χρονος δολοφόνος είχε οικονομική εξάρτηση από τη Χρυσή Αυγή. Εκτός από οδηγός βυτιοφόρου σε πετρελαϊκή εταιρία, εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου σε μαγαζί συγγενή αλλά και στο κυλικείο των γραφείων της Χρυσής Αυγής.

«Το έκανε για το χαρτζιλίκι» είπε ο φίλος του στο Βήμα. Και δεν απέκλεισε πως ίσως εξαιτίας της οικονομικής σχέσης, να δέχτηκε το τηλεφώνημα και να πήγε στο σημείο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με άλλο φίλο του, ο Γιώργος Ρουπακιάς, γιος μεταναστών, παλιότερα ανήκε σε άλλο πολιτικό κόμμα. Όμως τα τελευταία χρόνια έκανε ακροδεξιά στροφή και «έμπλεξε» με τη Χρυσή Αυγή.

Από την πρώτη στιγμή ομολόγησε ότι ανήκει στο κόμμα. Κι ας τον απαρνήθηκαν εκείνοι.

Υποστήριξε ότι δεν είναι μέλος, αλλά πως πήγαινε συχνά στα γραφεία της και είχε πάρει μέρος και στην κατασκήνωση που διοργάνωσε το κόμμα στη Νέδα.

Πηγή: newsit
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ