2013-09-19 12:24:04
Φωτογραφία για Σε αργία ο πρώην δήμαρχος Θάσου
Σε αργία, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου που κατέχει, τέθηκε... ο πρώην δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Μερέσης.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θανάσης Καρούντζος, βάσει βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, με το οποίο ο κ. Μερέσης παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή προκάλεσε ζημία στο δήμο Θάσου άνω των 500.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι χρησιμοποιώντας το βιβλίο πρωτοκόλλου της γραμματείας του δήμου εξέδιδε ψευδείς βεβαιώσεις πως συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν εργαστεί ή είχαν προμηθεύσει υλικά ή εκτέλεσαν έργα στον δήμο.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι το αντικείμενο των «έκνομων ενεργειών» ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 514.244 ευρώ.

Η δίκη του πρώην δημάρχου Θάσου έχει οριστεί για τον Ιούνιο του 2015.

«Θέτουμε σε αργία τον κ. Ελευθέριο Μερέση του Ιωάννη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Θάσου, σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 247/2011 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης και μέχρι την έκδοση αθωωτικής απόφασης επί της κατηγορίας που τον βαρύνει, οπότε αίρεται αυτοδικαίως το μέτρο της αργίας και θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθείσα. Με την απόφαση αυτή αναστέλλεται η οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή άσκηση καθηκόντων που αποκτήθηκε ή ανατέθηκαν αντίστοιχα εξαιτίας της ιδιότητάς του ως Δημοτικού Συμβούλου, την οποία απέκτησε από την παραπάνω ορκωμοσία του», αναφέρει το διατακτικό της απόφασης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ