2013-09-19 16:47:06
Φωτογραφία για Ευ. Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης
Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ επανέλαβε... την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου ώστε να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή.

Μέσα στο αμάλγαμα του αντιμνημονιακού μετώπου συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές, και βεβαίως νεοριζοσποστικές δήθεν που στην πραγματικότητα εκφράζουν ένα κόμμα του δημόσιου τομέα, της ακινησίας και των συντεχνιακών συμφερόντων. Αυτό είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών για να προσθέσει:

«Καλλιεργεί ως κόμμα του δημοσίου, του δημόσιου τομέα, του παλαιού συστήματος, της ακινησίας, του συντεχνιασμού, της αυταπάτης ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, του κλεισίματος του πελατειακού ματιού στον οποιονδήποτε για ο,τιδήποτε, το κόμμα αυτό καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης» είπε.


Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και την «αγωνία» του «για το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο τόπος».

Χαρακτήρισε επίσης άνανδρη ενέργεια τη δολοφονία του 34χρονου, κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά των δημοκρατικών θεσμών» και υπενθύμισε ότι ο ίδιος αγωνίζεται εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ από την αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής.

«Ζητήσαμε και ζητούμε την τροποποίηση της ποινικής νομοθεσίας», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας πάντως ότι την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας δεν την αποφασίζει η κυβέρνηση αλλά η ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Δήλωσε τέλος ότι αναμένει «από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και από όλα τα αρμόδια εισαγγελικά όργανα να κάνουν αυτό που πρέπει με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία», προσθέτοντας ότι ισχύει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων ώστε να ενεργοποιηθεί ο κανονισμός της Βουλής «όταν υπάρχουν ασχημίες κατά της Δημοκρατίας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ